Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller

- Kudüs'te 60 kişilik Yahudi bir grup, İsrail polisinin koruması eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girdi

Google Haberlere Abone ol
Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller

KUDÜS (AA) - Kudüs'te 60 kişilik Yahudi bir grubun, İsrail polisinin koruması eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer el-Kisvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60 Yahudinin 5'erli gruplar halinde Aksa'ya girdiğini ve bir süre avluda dolaştıklarını belirtti.

İsrail güçlerinin, Yahudilerin bulundukları sırada 30 yaş altı Filistinlilerin Aksa'ya girişine izin vermediğini ifade eden Kisvani, "İşgalci güçler, her gün Aksa'ya yeni bir uygulama getirmeye çalışıyor. 30 yaş altı gençlerin Aksa'ya girişinin engellenmesi durumunun tekrar yaşanmasından endişe ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yahudi yerleşimcilerin, İslami Vakıflar Dairesinin onayı olmadan, İsrail polisi eşliğinde Aksa'nın avlusuna girmesi burada bulunan Müslümanların tepkisine yol açıyor. Bu durum da İsrail güçleri ile Filistinliler arasında gerginlikler yaşanmasına neden oluyor.

Kudüs ve Aksa Basın Merkezi tarafından yayımlanan son raporda, ağustos ayı boyunca bin 898 Yahudi'nin İsrail polisinin koruması eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girdiği belirtilmişti.

Yorumlar