Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 47. yılı

- Filistin hükümet sözcüsü Mahmud: "İşgal otoritesinin Mescid-i Aksa'nın altında ve çevresinde yaptığı kazılar ve bundan kaynaklanan çökmeler, çatlaklar büyük tehlikeler konusunda uyarıyor"

Google Haberlere Abone ol
Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 47. yılı

RAMALLAH (AA) - Filistin hükümetinin İsrail'in Kudüs'e, Müslümanlar ve Hristiyanlara ait kutsallara karşı tacizleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya yönelik tehditlerin devam ettiği konusunda uyardığı belirtildi.

Filistin hükümet sözcüsü Yusuf el-Mahmud tarafından Mescid-i Aksa'nın kundaklanması girişiminin 47'inci yıl dönümü münasebetiyle yayımlanan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya yönelik suçun sürdüğü, bugün dahi Müslümanların en önemli kutsallarına karşı açık tacizlerin yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, "İşgal otoritesinin Mescid-i Aksa'nın altında ve çevresinde yaptığı kazılar ve bundan kaynaklanan çökmeler, çatlaklar büyük tehlikeler konusunda uyarıyor. Buna ek olarak İsrail güçleri Filistinlerin ve ibadet etmek isteyenlerin 'Mescid-i Aksalarına' girmesini engelliyor ve Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma gibi ırkçı kanunlar uyguluyor. Mescid-i Aksa muhafızlarını ve ibadet edenleri gözaltına alıyor. Onları taciz ediyor." denildi.

Uluslararası hukukun açık bir ihlali olan bu uygulamaların İsrail hükümetinin, Haremi Şerif ve kutsallara yönelik politikası olduğu kaydedildi.

Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası toplumdan Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü kurtarmak için acilen müdahale etmeleri, İsrail'in ciddi bir tehlike oluşturan tacizlerini durdurmak için gerçek ve hızlı karar almaları talep edildi.

Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969'da Mescid-i Aksa'ya girerek, Kıble Camisi'nin mihrabı ve bin yıllık minberinin yanı sıra pek çok tarihi mekanı yakmıştı.

Yorumlar