Mersin'de Suriyeli ailelerin dolandırıldığı iddiası

- Mersin'de bir grup Suriyeli aile, aylık belirli bir oranda para kazanmak için para yatırdıkları şirketin kendilerini dolandırdığını öne sürdü - Ailelerin avukatlarından Gökalp: - "Savaştan kaçan bir Suriyeli, burada bir şirket açıyor ve sermaye aldığı insanlara her ay belirli bir ücret ödeyeceğini vadediyor. Savaştan kaçan Suriyeliler, kendileri gibi güvendikleri bu kişiye itimat ederek, ellerindeki sermayeleri veriyorlar" - "200'e yakın aile inanarak para yatırıyor. Birkaç ay boyunca ailelere belirli kar payı veren şahıs, 3 ay sonra yaklaşık 4 milyon dolarla birlikte kayıplara karışıyor"

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de Suriyeli ailelerin dolandırıldığı iddiası

MERSİN (AA) - Mersin'de, kurduğu hisse yatırım şirketi aracılığıyla kar dağıtacağını vadederek, 200'e yakın Suriyeli aileden yaklaşık 4 milyon dolar para toplayan kişinin kaçtığı iddia edildi.

Bir grup Suriyeli aile, "Roots Yatırım Şirketi"ne, aylık belirli oranda kar payı almak için yatırdıkları paraların şirket sahibi Saddik H. (45) tarafından çalındığını öne sürdü.

Ailelerin avukatlarından Hibe Gökalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 200'e yakın ailenin şirketin karından pay almak amacıyla para yatırdığını, şüphelinin şirketi kapatarak kaçmasıyla dolandırıldıklarını anladığını söyledi.

İnsanların para kazanma ümidiyle kandırıldıklarını vurgulayan Gökalp, "Savaştan kaçan bir Suriyeli, burada bir şirket açıyor ve sermaye aldığı insanlara her ay belirli bir ücret ödeyeceğini vadediyor. Savaştan kaçan Suriyeliler, kendileri gibi güvendikleri bu kişiye itimat ederek, ellerindeki sermayeleri veriyorlar. 200'e yakın aile inanarak para yatırıyor. Birkaç ay boyunca ailelere belirli kar payı veren şahıs, 3 ay sonra yaklaşık 4 milyon dolarla birlikte kayıplara karışıyor." dedi.

Gökalp, aylık kar paylarını almak için şirkete gittiklerinde şüpheliyi bulamayan ve şirketi kapalı gören ailelerin, yargıya başvurduklarını belirterek, "Olay maalesef çok üzücü. Çünkü savaştan kaçan insanların ellerinde bulunan son umutları dediğimiz miktarlar maalesef bir dolandırıcıya kaptırılıyor." diye konuştu.

Ortada her anlamda büyük bir mağduriyetin olduğunu söyleyen Gökalp, şöyle konuştu:

"Biz bu olayla ilgili önümüzdeki günlerde gerekli soruşturmaları yaparak, suç duyurusunda bulunacağız. Hali hazırda dolandırıldığını bilmeyen aile sayısı da hayli yüksek. Çünkü bazıları yurtdışına gitmiş ve vize alamadıkları için Türkiye'ye dönüp, bununla ilgili suç duyurusunda bulunamıyorlar. Ama bize intikal edenlerle ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız."

Şirket tarafından dolandırıldığını iddia eden Suriyelilerden 24 yaşındaki Ahmat Sehali ise 4 yıl önce ailesiyle birlikte ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını belirterek, yakınlarından şirketin kar payı dağıttığını duyup, 20 bin dolarını şüpheliye verdiğini ileri sürdü.

Çevresindeki çok sayıda insanın da aynı vaatle kandırıldığını savunan Sehali, "Bu adam sonra 4 milyon dolara yakın parayı toplayarak kaçtı. Nereye gittiğini bilmiyoruz. 200'e yakın aileyi sokakta bıraktı. Dava açacağız. Ben 20 bin dolar yatırdım, eniştem 50 bin dolar, bir arkadaşım da 70 bin dolar yatırdı. Tanıdığım bir aileden de bu şahıs 150 bin dolar aldı." ifadesini kullandı.

Meysa Elsami (45) de her ay para alacağı vaadiyle şirkete verdiği 15 bin dolarının çalındığını iddia ederek, şunları söyledi:

"Aylık paramı almaya gittiğimde şirket kapalıydı, dolandırıcıyı bulamadım. Dolandırıcının nereye gittiği hakkında hiçbir fikrimiz yok. Hala bir umut paramızın geri verilmesini bekliyoruz. Birçok aile mağdur oldu, ev kiralarımızı dahi karşılayamıyoruz. Maalesef kimse bizi aramadı, dolandırıldık. Yaklaşık 250-300 aile bu yöntemle dolandırıldı."

Yorumlar