Mersin'de orman yangınları

- Erdemli ilçesindeki yangına müdahale sürerken, Anamur ilçesinde de orman yangını çıktı - Mersin Valisi Çakacak: "Rüzgar, ekiplerin müdahalesini güçleştiriyor" - "Yangınlar şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmiyor"

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de orman yangınları

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesindeki yangına müdahale sürerken, Anamur ilçesinde de orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, Erdemli ilçesi Çiliş Mahallesi Sarılar mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına hava kararana kadar helikopter desteğiyle müdahale edildi. Güneşin batmasının ardından helikopterler uçuş yapamazken, arazöz ve iş makinalarıyla müdahale sürdürüldü.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına alma çalışanları çevre ilçeler ve Adana'dan da gelen ekiplerin desteğiyle sürerken, yangının Erdemli Atış Poligonu'na yaklaşmaması için tedbir alındı.

Bu arada Anamur ilçesinde de ormanlık alanda yangın çıktı.

İki mahalle arasındaki alanda çıkan yangına arazözlerle müdahale edilmeye başlandı.

- "Rüzgar, ekiplerin müdahalesini güçleştiriyor"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdemli ilçesinde öğleden sonra çıkan yangına ekiplerin yoğun müdahalesinin sürdüğünü belirterek, çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle alevlerin yayılmasının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Anamur ilçesinde de akşam saatlerinde yangın çıktığını ifade eden Çakacak, iki mahalle arasındaki bu yangının bazı seraları tehdit ettiğini bildirdi.

Her iki ilçede rüzgarın etkili olduğunu vurgulayan Çakacak, "Rüzgar ekiplerin müdahalesini güçleştiriyor. Çevre ilçe ve illerden gelen ekiplerin de desteğiyle yangınların etrafının çeviriyoruz. Tüm ilgili görevlilerimiz olay yerinde çalışmaları yürütüyor. Yangınlar şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmiyor. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Yorumlar