Mersin'de orman yangını

- Silifke ilçesinde çıkan yangına 23 arazöz, 2 helikopter, çok sayıda orman işçisi, 2 itfaiye aracı ve 5 iş makinesiyle müdahale ediliyor

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de orman yangını

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, Çadırlı Mahallesi Karapınar mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlere Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne ait 23 arazöz, 2 yangın söndürme helikopteri, çok sayıda orman işçisi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait 2 itfaiye aracı ve çeşitli kurumlara ait 5 iş makinesiyle müdahale ediliyor.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Özcan ile bölgede incelemelerde bulundu.

Kaymakam Cinbir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının geniş alanda etkili olduğunu belirterek, zarar görebileceği değerlendirilen 8 evde kalanların tahliye edildiğini söyledi.

Yoğun müdahaleler sonucunda boşaltılan evlerin zarar görmesinin engellendiğini anlatan Cinbir, "Arazözler, iş makineleri ve 2 helikopterle yangına müdahale sürüyor. Bir de yangın söndürme uçağı talep edildi ve şu an yolda. Ümidimiz ve arzumuz bu yangının en kısa zamanda kontrol altına alınması ve zenginliğimiz ormanlarımızın da bu yangından korunması. Bütün ekipler, araç ve gereçlerle yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar