Mersin'de dolandırıcılık operasyonu

- Kendilerini telefonda polis, savcı ve kamu görevlisi olarak tanıttıkları kişileri yaklaşık 55 bin lira dolandırdıkları öne sürülen 5 şüpheli gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de dolandırıcılık operasyonu

MERSİN (AA) - Mersin'de düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla aradıkları kişileri kendilerini polis, savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırdıkları öne sürülen zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Ekipler, şüphelilerin telefonla aradıkları kişiden, büyük soygun gerçekleştirildiğini, kimlik fotokopisinin olay yerinde bulunduğunu söyleyerek, 40 bin lira istediği ve parayı almak için de evine gittiği istihbaratına ulaştı.

Ekipler, parayı almak için eve gelen İ.S'yi gözaltına aldı, diğer şüpheli F.K. de kullandığı kiralık lüks araçla kaçmaya çalışırken takip sonucu yakalandı.

Zanlıların, kendilerini 'nın yönlendirdiğini söylemesi üzerine şüpheli kadın, cezası nedeniyle çalıştığı Denetimli Serbestlik Bürosu'nda gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürdüğü sırada, daha önce birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 2 kişinin de aynı yöntemle dolandırdıkları yaşlı kadından 6 bin 500 lira almak için Adana'dan Mersin'e geldikleri belirlendi.

Yaşlı kadının evinde tedbir alan polis, parayı almaya gelen İ.E.C. ve S.C'yi suçüstü yakaladı.

Şüphelilerin daha önce 2 kişinin 55 bin lira değerinde altın, döviz ve parasını dolandırdığı öne sürüldü.

Mağdur vatandaşlar tarafından teşhis edildikleri öğrenilen zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar