Mersin'de dolandırıcılık iddiası

- Sahte kimliklerle aylık kiraladığı daireleri, birden fazla kişiye yıllık peşin kiralayarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülün zanlı yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de dolandırıcılık iddiası

MERSİN (AA) - Mersin'de sahte kimlikler kullanarak aylık kiraladığı evleri, birden fazla kişiye yıllık peşin kiralayarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde bir dairenin çok sayıda kişiye kiralandığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen zanlının kiraladığı daireyi, farklı kimliklerle birden fazla kişiye yıllık kiraladığı ve bir yıllık kirayı da peşin aldığı bilgisine ulaştı.

Zanlıyı takibe alan ekipler, operasyonla İ.Ö.D'yi suçüstü yakaladı.

Bilgisayar ve yazılım konusunda çok iyi bilgiye sahip olduğu belirlenen İ.Ö.D'nin üzerinde farklı kişiler adına düzenlenmiş 8 sahte kimlik ve 3 sürücü belgesi ile 2 kişi adına 8 kredi kartı, bir dizüstü bilgisayar, 2 cep telefonu ve aynı ikametin başka kişiler adına düzenlenmiş kira kontratları ele geçirildi.

Kesinleşmiş toplam 10 yıl hapis cezası bulunan, bilişim sistemleri kullanılarak 7 dolandırıcılık suçu nedeniyle aranan ve asker kaçağı olduğu belirlenen İ.Ö.D, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar