Mersin'de çok sayıda ölü balık bulunması

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: - "İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bölgeden alınan su örnekleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce olay mahallinden alınan ölü balık örneklerinin analizleri yapılmaktadır. Analiz sonucu elde edilen bilgiler, yapılacak çalışmalar ve alınacak önlemler açısından belirleyici olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de çok sayıda ölü balık bulunması

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen balık ölümlerine yönelik ilgili kurumların anında çalışmalara başladığı, hali hazırda bölgeden alınan su ve ölü balık örneklerinin analiz çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, balık ölümlerinin Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Baharlı Köyü sınırları içerisinden denize dökülen Seyhan Nehri’nde meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, balık ölümlerinin nedenini araştırmak üzere yürütülen çalışmalara yönelik, "İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bölgeden alınan su örnekleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce olay mahallinden alınan ölü balık örneklerinin analizleri yapılmaktadır. Analiz sonucu elde edilen bilgiler, yapılacak çalışmalar ve alınacak önlemler açısından belirleyici olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Balık ölümleri ile ilgili çalışmaların ilgili kurumlar tarafından anında başlatıldığı vurgulanan açıklamada, bunlarla ilgili analiz sonuçlarının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, analiz çalışmalarının yanı sıra Devlet Su İşleri (DSİ) drenaj kanalları aracılığıyla Seyhan Nehri'ne ulaşan atık su kaynaklarının denetlenmesi, bölge özelinde saha çalışmaları gerçekleştirilmesine yönelik Adana Valiliği bünyesindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlar nezdinde koordinasyon çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yorumlar