Mersin Üniversitesi'ndeki gerginlik

- Mersin'de bir etkinliği protesto eden ve terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle mahkemece tutuklanan 10 sanık, devam eden davada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı - Öğrencilerin duruşmasını izlemek için toplanan bir grup ile polis arasında arbede yaşandı

Google Haberlere Abone ol
Mersin Üniversitesi'ndeki gerginlik

MERSİN (AA) - Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) öğrencilerin düzenlediği bir etkinliği protesto eden ve terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan gruptan, 10 sanık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi'nde 11 Aralık 2015 Cuma günü yaşanan gerginlikle ilgili devam eden ve Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu bulunan 10 sanık ve avukatları katıldı.

Sanıkların ifade vermesinin ardından mahkeme heyeti, 10 sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Bu karar ile davada yargılanan tüm sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere, serbest bırakıldı.

Heyet, devam edecek duruşmayı ise 13 Ekim'e erteledi.

- Adliye önünde arbede

Öte yandan, duruşmayı izlemek için Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan bir grup öğrenci, Mersin Adliyesi Sarayı'na kadar yürüdü. Burada grup ile polis arasında yaşanan kısa süreli arbedenin ardından, gruptakiler davayı izlemek üzere, adliye içerisine alındı.

Grup, duruşmanın sona ermesinin ardından, olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar