Merkel ve Hollande, Avrupa'nın önde gelen şirketlerin yöneticileriyle görüştü

- Almanya Başbakanı Merkel, dijitalleşme konusunda ekonomi çevreleri, AB Komisyonu ve AB ülkeleri arasında daha iyi işbirliği yapılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Merkel ve Hollande, Avrupa'nın önde gelen şirketlerin yöneticileriyle görüştü

BERLİN (AA) – Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'daki dijitalleşme konusunda ekonomi çevreleri, AB Komisyonu ve AB'ye üye ülkeler arasında daha iyi işbirliği yapılmasını talep etti.

Merkel, başkent Berlin'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası Başkanı Benoit Potier ile birlikte Avrupa'nın önde gelen şirketlerin yöneticileriyle yapacağı görüşme öncesinde ortaklaşa basın toplantısı düzenledi.

Şirket yöneticileriyle yaptığı toplantıları Avrupa'da dijitalleşmeyi hızlandırmak ve hayata geçirmek için gerçekleştirdiklerini belirten Merkel, daha önce yapılan bu tür görüşmelerin bu konuda bir şeyleri harekete geçirdiğini söyledi.

Merkel, Alman hükümetinin, AB Komisyonu'nun dijitalleşme konusunda yola koyduğu tasarıların Avrupa Konseyi’nde ve ilgili bakanların toplantılarında görüşülmesi ve hızlı bir şekilde sonuçlanması için elinden geleni yapacağını aktardı.

Bu konuda büyük sorumluluk taşıyan AB üye ülkelerinin özellikle "5G" ağının yayılması konusunda katkı sağlamaları gerektiğini ifade eden Merkel, dijitalleşme konusunda ekonomi çevreleri, AB Komisyonu ve AB'ye üye ülkeler arasında daha iyi işbirliğinin yapılması gerektiğini ifade etti.

Merkel, işadamlarıyla, AB'deki rekabet hukuku ve İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından Birliğin durumunu ele alacaklarını kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da Almanya ve Fransa'nın 2014'ten beri dijitalleşmeye öncelik verdiklerini söyledi.

Bu toplantıda da Avrupa'daki dijital ekonominin sorunlarını ortaya koyacaklarını ifade eden Hollande, dijitalleşmenin Avrupa ekonomisinin dinamizmi için önemli olduğunu belirtti.

Referandum ile AB'den ayrılma kararı veren İngiltere ile birlikte çalışmak istediklerini ifade eden Hollande, "Ancak bunun tanımlanmış koşullar altında yapılması lazım. Buradaki ilişkideki belirsiz bir durum, hem İngiliz ekonomisi hem de Avrupa Birliği için iyi olmaz." dedi.

Juncker de 15 ay içinde bugün üçüncü kez bu şekilde bir araya geldiklerini belirterek, dijitalleşmeyi geliştirmek istediklerini söyledi.

Dijitalleşmenin ek bir ekonomik canlanmayı beraberinde getireceğini ifade eden Juncker, “İçinde bulunduğumuz ekonomik durumdan dolayı bu, her çabaya değer." diye konuştu.

Yorumlar