Memur-Sen İstanbul Kadın Buluşması

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: (2) - "Acil hallerde borcu olsa da olmasa da hiç kimseden para almıyoruz. Acil servislerimizden bütün vatandaşlarımız faydalanıyor. Hamile kadınlarımız, borçlu olsa da olmasa da hamile olduğu andan itibaren doğumun gerçekleşmesinden sonra 8 haftaya kadar tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanıyor. Trafik kazası, iş kazası, koruyucu sağlık hizmetleri gibi birçok alanda da borcu olsa da olmasa da vatandaşlarımız sağlık hizmetinden yine ücretsiz olarak faydalanıyor. Borcu olan esnafımız, eskiden 1 gün bile borcu olsaydı hizmetlerden faydalanamıyordu. Şu anda 60 güne kadar bunu uzatmış durumdayız" - "(28 Şubat davası) Demokrasi galip gelmiştir. 21 sanıkla ilgili müebbet hapis cezası verildi. Yargıtay onadıktan sonra rütbeler sökülecek, her gün gidecekler imza atacaklar. Bundan sonra hiç kimse ne 15 Temmuz gibi darbe girişimine ne de herhangi başka antidemokratik, milletin sesini kesmeye, milleti bölmeye yönelik girişime asla kalkışamayacak"

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen İstanbul Kadın Buluşması

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Acil hallerde borcu olsa da olmasa da hiç kimseden para almıyoruz. Acil servislerimizden bütün vatandaşlarımız faydalanıyor. Hamile kadınlarımız, borçlu olsa da olmasa da hamile olduğu andan itibaren doğumun gerçekleşmesinden sonra 8 haftaya kadar tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanıyor. Trafik kazası, iş kazası, koruyucu sağlık hizmetleri gibi birçok alanda da borcu olsa da olmasa da vatandaşlarımız sağlık hizmetinden yine ücretsiz olarak faydalanıyor." dedi.

Sarıeroğlu, Sabancı Öğretmenevi'nde düzenlenen "Memur-Sen İstanbul Kadın Buluşması"ndaki konuşmasında, ayağına her türlü çelme takılmasına, önüne bir çok engel çıkarılmasına ve birçok algı operasyonuna maruz kalmasına rağmen Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini ve kalkınmasını sürdürdüğünü dile getirerek, açıklanan büyüme rakamlarının rekor olduğunu söyledi.

Karar çıkan 28 Şubat davasına değinen Sarıeroğlu, "Demokrasi galip gelmiştir. Karar açıklandı. Böyle bir kararın 28 Şubat döneminde kardeşlerimizin yaşadığı acıları telafi etmesi mümkün değil. Büyük yaralar açıldı, ülkemiz kutuplaştırılmaya, kadınlar başörtülü, başörtüsüz diye bölünmeye çalışıldı. Şimdi dini, mezhebi, kılık kıyafeti ne olursa olsun herkes hayatın her alanında kendisini özgürce ifade edebiliyor Türkiye'de. 21 sanıkla ilgili müebbet hapis cezası verildi. Yargıtay onadıktan sonra rütbeler sökülecek, her gün gidecekler imza atacaklar. Bundan sonra hiç kimse ne 15 Temmuz gibi darbe girişimine ne de herhangi başka antidemokratik, milletin sesini kesmeye, milleti bölmeye yönelik girişime asla kalkışamayacak. Bu, bunun göstergesidir." değerlendirmesini yaptı.

Sarıeroğlu, OHAL'in uzatılması teklifinin Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülmesinin ardından bu hafta Meclis'e geleceğini hatırlatarak, "Bizim mücadelemiz hala devam ediyor. OHAL'in kalkmasıyla alakalı olarak şartlar henüz oluşmuş değil. Şu anda vatandaşlarımızın hayatını etkileyen, kısıtlayan bir OHAL şartı söz konusu değil. OHAL'le ilgili içinden geçtiğimiz durum, tamamen bir mücadele anlayışıyla paralel olarak ilerlemektedir. Bu mücadele hala DEAŞ'a, FETÖ'ye, PKK'ya, tüm terör örgütlerine karşı devam etmektedir. İnşallah bu hafta tekrardan bir uzatma şeklinde sürecimiz olacak." diye konuştu.

- "Acil servislerimizden bütün vatandaşlarımız faydalanıyor"

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 81 milyon vatandaşın güvencesi olduğunu belirten Sarıeroğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Geçmişte Bağ-Kur'luların sağlık hizmetinden faydalanabilmek için 240 gün prim ödemesi gerekiyormuş ve tek bir gün prim borcu olursa, hiçbir hizmetten faydalanılamıyormuş. İşçilerimiz açısından da sağlık hizmeti almak için 30 gün, 120 gün gibi sınırlar varmış. Bunların hepsini biz kaldırdık. Şu anda acil hallerde borcu olsa da olmasa da hiç kimseden para almıyoruz. Acil servislerimizden bütün vatandaşlarımız faydalanıyor. Hamile kadınlarımız, borçlu olsa da olmasa da hamile olduğu andan itibaren doğumun gerçekleşmesinden sonra 8 haftaya kadar tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanıyor. Trafik kazası, iş kazası, koruyucu sağlık hizmetleri gibi birçok alanda da borcu olsa da olmasa da vatandaşlarımız sağlık hizmetinden yine ücretsiz olarak faydalanıyor. 18 yaşına kadar bütün gençlerimiz devletin sağlık güvencesi altında. Borcu olan esnafımız, eskiden 1 gün bile borcu olsaydı hizmetlerden faydalanamıyordu. Şu anda 60 güne kadar bunu uzatmış durumdayız. Bir gelir testi uygulamamız var. Borcu olsa bile gelir testine girdiği zaman asgari ücretin brüt kişi başı üçte bire düşüyorsa gelir onun altındakiler hiçbir şekilde borcu da olsa para vermeden sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. Üzerindekiler de 61 lira genel sağlık sigortası ödeyerek, yine borcu da olsa sağlık hizmetlerinden faydalanıyor."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, toplantının ardından bir gazetecinin "büyükanne maaşı" projesinin sona ermesiyle ilgili sorusu üzerine, projenin bir yıllık olduğunu ve tamamlandığını söyledi.

(Bitti)

Yorumlar