Memur-Sen'den FETÖ ile mücadele açıklaması

- Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Bu süreçte kimseye haksızlık yapılmamalı, kimse masumiyet karinesinden hareketle yapmadığı bir şeyle yaftalanmamalıdır" - "Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın, rektörlük seçimlerinden kalma, gelecek dönem seçimlerdeki muhtemel adayları budama gibi sufli arzulara kapılmış, FETÖ ile mücadele etmek yerine hesap görmek istediği kişileri görevden uzaklaştırmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen'den FETÖ ile mücadele açıklaması
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın'ın, FETÖ ile mücadele etmek yerine hesap görmek istediği kişileri görevden uzaklaştırdığını savundu.
Yalçın, Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü önünde yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Cuma gecesi kanlı bir darbe girişimine maruz kalan millet iradesinin yine milletin cansiperane direnişiyle kurtarıldığını ifade etti.
Günlerdir meydanları dolduran vatandaşların cuntaya fırsat vermeyeceğini gösterdiğini dile getiren Yalçın, bir daha cuntaya fırsat tanınmaması için devletin kurumlarına girmiş FETÖ'nün tüm hücrelerinin temizlenmesi gerektiğini kaydetti.
Bu süreç içerisinde kimsenin yanlış yapmaya hakkı olmadığını belirten Yalçın, şunları söyledi:
"Maalesef bazı yönetici olan kişiler gerekli adımları atmıyorlar. Kişisel hesaplarla süreç zehirleniyor. Kastamonu Üniversitesi'nde de bu yönde adımlar beklenirken Rektör Seyit Aydın, rektörlük seçimlerinden kalma, gelecek dönem seçimlerdeki muhtemel adayları budama gibi sufli arzulara kapılmış, FETÖ ile mücadele etmek yerine hesap görmek istediği kişileri görevden uzaklaştırmıştır. Masum insanları tabelaya yansıtmış, kamuoyuna paralelle mücadele numarası yapmıştır. Paralel olmadığı Kastamonu'da ve bilimsel çevrelerde açıkça bilinen kişilere 'idari tasarruf' adı altında bu nazik dönemde görevden uzaklaştırarak 'itibar suikastı' düzenlemiş kendi kişisel hesabını, milletin hesabının üstünde tutmuştur. Paralel ihanet çetesinin tüm uzuvlarının koparılması, tüm uzantılarının sökülüp atılması hakkın teslim edilmesi, adaletin tesis edilmesi gereken bu netameli dönemde şahsi hesaplarını görmek için bulanık suda ava kalkışmış, süreci zehirlemiş, verilen mücadelenin mukaddesatına zarar vermiştir. "
Yalçın, vatanın söz konusu olduğu bu dönemde, paraleli gizleyip, kişisel hesapları ön plana tutan rektör Aydın'ın makam adamı olduğunu öne sürerek, görevinden istifa etmesi gerektiğini savundu.
YÖK'ü bu konuda göreve davet eden Yalçın, şu ifadeleri kullandı:
" Tüm rektörler, milletin ortaya koyduğu direnişin hakkı için, aziz şehitlerimizin dökülen kanı için, kurumlarının düşmemesi adına sabaha dek çarpışan kuvvetlerimizin hatırı için bu vatan savunmasına destek olmalıdır. İnisiyatif alamayan, kurumsal mücadele yerine kişisel hesaplaşmayı seçen, masumları mağdur, hain işbirlikçileri mağrur eden tiplerde suça ortak bilinmeli, temizliğe tam da buradan başlanmalıdır. Bu süreçte kimseye haksızlık yapılmamalı, kimse masumiyet karinesinden hareketle yapmadığı bir şeyle yaftalanmamalıdır. Senaryolara tevessül edilmemelidir. Subjektif değerlendirmelerden uzak durulmalı, duyumlarla hareket edilmemeli, farklı hesaplar gündemin sıcaklığında eritilerek mücadele sulandırılmamalıdır. Bunun dışında delile dayalı, ispatı yapılmış, kayıtlara düşülmüş, örgütle organik bağa sahip, darbeye alkış tutmuş, payandalık yapmış, millete doğrulan namludaki mermiyi himmet etmiş, tabandan tavana zincirde halka olmuş, demokrasiyi değil cuntayı seçmiş kim varsa hukuk çerçevesinde derhal layığını bulmalıdır."
Kendilerine 46 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini hatırlatan Yalçın, yetkili makamların uygulanacak kararları, yapılacak her tür iş ve işlemleri Anayasa'nın verdiği yetkiler çerçevesinde, çizilen sınırlar içerisinde sonuna kadar kullanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar