Meksika'daki restoran baskını

- Kaçırılanlar arasında Meksikalı uyuşturucu baronu "El Chapo"nun oğlunun da bulunduğu açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Meksika'daki restoran baskını

MEXICO CITY (AA) - Meksika'nın batı eyaletlerinden Jalisco'da turistik Puerto Vallarta kentinde bir restorandan silah zoruyla kaçırılanlar arasında "El Chapo" lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlunun da bulunduğu bildirildi.

Jalisco Başsavcısı Eduardo Almague, restorandan altı kişinin kaçırıldığını, dördünün kimliklerinin doğrulandığını ve aralarında "El Chapo"nun 29 yaşındaki oğlu Jesus Alfredo Guzman Salazar'ın bulunduğunu açıkladı.

Almague, silahlı kişilerin uyuşturucu karteli "Jalisco New Generation"ın üyesi, kaçırılanların ise Sinaloa karteline mensup olduğunu söyledi.

Meksika'nın saygın Proceso dergisi de kaçırılanlar arasında "El Chapo"nun 36 yaşındaki diğer oğlu Ivan Archivaldo Guzman Salazar'ın da bulunduğunu yazdı.

Önceki gün Puerto Vallarta'daki bir restorandan çok sayıda kişinin silahlı saldırganlarca kaçırıldığı belirtilmişti.

Yetkililer, iki araçla kentin ana caddesinde bulunan restorana baskın yapan silahlı grubun, çok sayıda kişiyi kaçırdığını ifade etmişti.

Yerel basın, kaçırılanların sayısını 16 olarak vermişti.

Joaquin Guzman, yüksek güvenlikli cezaevinden ikinci kez kaçmasının ardından ocak ayında yakalanmıştı. Guzman, mayıs ayında Teksas sınırında yüksek güvenlikli başka bir cezaevine gönderilmişti.

Forbes dergisi, Guzman'ı bir milyar dolara yakın mal varlığıyla dünyanın en zenginleri listesinde göstermişti.

Yorumlar