Meksika'daki eğitim protestoları

- Veliler, eğitim protestolarına katılması sebebiyle görevden alınacak öğretmenlerin sınıflarına dönmesi için dava açtı

Google Haberlere Abone ol
Meksika'daki eğitim protestoları

MEKSİKO (AA) - Meksika'nın güney eyaletlerindeki eğitim protestolarına katılan bin 255 öğretmen ve eğitim çalışanın görevden alınacağının açıklanmasının ardından ailelerin öğretmenlerin sınıflarına dönmesi için dava açtığı bildirildi.

Oaxaca eyaletindeki ailelerin sözcülüğü yapan Claudia Rodriguez, basın açıklamasında, eğitim reformunu protesto amacıyla greve giden öğretmenlerin sınıflarına geri dönmeleri için dava açtıklarını, eyalet yetkililerinden "iş isteği ve çocuklara saygısı olmayan öğretmenlerin" görevden alınması çağrısında bulunduklarını belirtti.

Rodriguez, bazı velilerin çocuklarını komşu eyaletlerdeki okullara göndermeye karar verdiklerini sözlerine ekledi.

Meksikalı yetkililerin, ülkenin güneyindeki Oaxaca ve Guerrero eyaletlerindeki eğitim protestolarına katılan bin 255 öğretmen ve eğitim çalışanını görevden alacağını bildirmesinin ardından bu davanın açıldığı ifade edildi.

Meksika Eğitim Bakanlığının açıklamasında ise Oaxaca eyaletindeki 61 okulun kapalı olduğu, 4 gün derse katılmayan öğretmenlerin işten çıkarılmasına yasaların izin verdiği bildirildi.

Ülkedeki eğitim reformunu protesto amacıyla mayıs ayında greve giden öğretmenler ülkenin güney eyaletlerinde gösterilere başlamıştı. Okulların halen yüzde 30'unun kapalı olduğu Oaxaca eyaletinde, Öğretmenler Sendikası ana yolları kapatmış, özel araçların geçişine izin verirken ticari kamyonların geçişini engellemişti.

Yorumlar