Mehmetçikten şehit yakınlarına iftar

- Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Otal: - "Şunu övünerek büyük bir gururla ifade etmeliyim ki icra ettiğimiz bütün operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğine hassasiyet gösterilmiş, bir sivilin, bir masumun burnu kanamamış, güvenlik güçlerine teslim olanlar da adalete, devletin şefkatli kollarına emanet edilmiştir"

Google Haberlere Abone ol
Mehmetçikten şehit yakınlarına iftar

HAKKARİ (AA) - Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından şehit ve gazi ailelerine iftar verildi.

Orduevindeki iftara, Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim ve Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Toprak ve beraberindeki komutanlar, masalarını dolaştıkları davetlilerle yakından ilgilenerek, onlarla iftarlarını açtı.

İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani tarafından yapılan duanın ardından, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, "Sadece belli günlerde değil her zaman yüreğimizin en derin ve nadide köşesinde yaşattığımız şehitlerimizin ruhaniyetinin, gazilerimizin cesaret ve kahramanlıklarının gönüllülerimizde dalga dalga esmesi ümidiyle bir araya geldiğimiz iftar sofrasında sizleri misafir etmek, ağırlamak şahsım ve Dağ Komando Tugay Komutanlığı personeli adına gurur ve onur kaynağıdır" sözleriyle başladığı konuşmasında, "Allahın bize lütfettiği bu mübarek ramazan ayında ülkemizin dirliği ve birliği için vatan ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden şehit ve gazilerimizin büyüklüğüne bakın ki onların adına iftarda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Son dönemde yapılan başarılı operasyonları ve terörle mücadeleyi hepiniz yakından takip ediyorsunuz." dedi.

Hayatlarını feda eden şehit ve gaziler sayesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihin şanına uygun olarak, komandosu, jandarması, polisi, korucusu ve hatta halkla tek yumruk olarak büyük başarılar gösterildiğini belirten Otal, şehit ve gaziler sayesinde teröre karşı büyük bir darbe vurulduğunu ifade etti.

Bu konudaki mücadelenin devam edeceğini kaydeden Otal, şunları dile getirdi:

"Bizzat sevk ve idaresinde görev aldığımız operasyonlarda, arkadaşlarımız inanılmaz derecede vatan ve millet aşkıyla dolu olarak gözlerini kırpmadan her gün şehit olabileceklerini düşünerek, bilerek, kendilerine verilen görevi vatanları ve milletleri için yaptılar ve sarsılmadılar. Giden evlatlarımızın, kahramanlarımızın bu ülke için, bu millet için yaptıkları büyük fedakarlıkların yerini herhangi bir şekilde doldurmak mümkün değil. Ancak hepinizin layık olduğu, yaşamakta haklı olduğu büyük bir gurur var. En kıymetli varlıklarınız gül bahçesine girercesine şehitlik mertebesine erdiler. Ve şunu övünerek büyük bir gururla ifade etmeliyim ki icra ettiğimiz bütün operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğine hassasiyet gösterilmiş, bir sivilin, bir masumun burnu kanamamış, güvenlik güçlerine teslim olanlar da adalete, devletin şefkatli kollarına emanet edilmiştir. Hepimizin huzur, güven ve barış içerisinde olması için dün olduğu gibi bugün ve yarın da görevimizi azim, kararlılık, cesaret ve inançla yapmaya devam edeceğiz"

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan davetlilere teşekkür ederek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, bayrağın bütün ülke sathında özgürce dalgalanması ve devletin bakası için en önemli varlıkları olan canlarını hiç çekinmeden feda eden şehit ve aynı amaçlar uğruna gazilik unvanına ulaşanlara şükran ve minnet duygularını sundu.

Toprak da konuşmasında şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin ruhlarının şad olmasını, gazilerimizin de sağlık ve mutlulukla hayatlarına devam etmelerini buradan bir kez daha yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Onlar kutsal bildiğimiz bu değerler uğruna giriştikleri mücadelede, makamların en üst derecesi olan sıfatlara ulaştılar ve cennetle müjdelenenlerden olma şerefine nail oldular. Mükafatlarını da inşallah Allah katında hak ettikleri şekliyle alacaklarından şüphemiz bulunmamaktadır. Her canlının tadacağının Allah tarafından bildirildiği ebediyete intikalleri en ulvi amaçlar uğrunda gerçekleşen kardeşlerimize kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim'de de 'ölüler' dememeniz gerektiği emredilerek, onların hangi mertebede oldukları bizlere en açık şekilde bildirilmektedir."

Devlet ve milletin de şehitlerin geride bıraktığı eş, evlat, anne, baba, kardeş ve yakınlarına layık olduğu değeri her zaman olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğini belirten Toprak, şehit yakınlarının devlet ve milletin gözünde ve kalbinde en kıymetli ve müstesna yerlere sahip olduğunu söyledi.

Toprak, şöyle konuştu:

"Devletimiz sizlerin her türlü ihtiyaç ve sıkıntınızın giderilmesi noktasında en yüksek hassasiyetle seferber olunması için sarsılmaz bir iradeye sahip bulunmaktadır. Hiç çekinmeden 24 saat her zaman ve mekanda kapılarımız sizlere sonuna kadar açıktır ve açık kalacaktır. Böyle mübarek bir ayda Allah’ın rızasına kavuşmamıza vesile olacak bir iftar sofrasında sizlerle olmak şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına çok büyük bir mutluluk ve onur vesilesidir. Birbirine derin duygularla bağlı olan bir aile olarak bizler, bundan sonra da her türlü zorluğu aşabilecek kudret ve maneviyata sahip olarak, birlik ve beraberliğimizi daha da artırarak sürdüreceğiz inşallah. Ben bu duygularla cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da buradan minnetle anmayı bir borç bilerek, hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum ve Allah’a emanet ediyorum."

Program sonunda şehit ve gazi çocuklarına oyuncak dağıtıldı.

Yorumlar