Medipol Üniversitesi Mezuniyet Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Okuduklarınızı, düşündüklerinizi hayata geçireceksiniz. Bu da yetmez. Başladığınız işi bitireceksiniz. Bizde maalesef Türk gibi başlayıp, milliyetlerini söylemeyeyim, el gibi bitirmek, diye bir deyim var. Ülkemizdeki en büyük sorun budur. Yani okuyarak, düşünerek başladığımız işleri sonuçlandırma sıkıntısıdır. Yani takip, takip, takip. Bunu yapmadığınız sürece başarı yok" - "Onun için de temel atmadan pek hoşlanan bir belediye başkanı, başbakan olmadım. Her zaman şunu söyledim; 'Açılışta varım.' Niye? Çok temel atanlar geldi bu ülkede. Attıkları temeller orada kaldı"

Google Haberlere Abone ol
Medipol Üniversitesi Mezuniyet Töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere nasihat vererek, "Okuduklarınızı, düşündüklerinizi hayata geçireceksiniz. Bu da yetmez. Başladığınız işi bitireceksiniz. Bizde maalesef Türk gibi başlayıp, milliyetlerini söylemeyeyim, el gibi bitirmek diye bir deyim var. Ülkemizdeki en büyük sorun budur. Yani okuyarak, düşünerek başladığımız işleri sonuçlandırma sıkıntısıdır. Yani takip, takip, takip. Bunu yapmadığınız sürece başarı yok." dedi.

Erdoğan, Medipol Üniversitesi'nin Bayrampaşa'daki Ora Arena'da düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, törenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Bu yıl mezun olan öğrencileri kutlayan ve başarılar dileyen Erdoğan, 19 yıl önce sağlık hizmetleri alanında atılan bir adımın Medipol gibi, ülkenin en ileri gelen sağlık kurumlarından biri haline dönüşmesi, böylesine seçkin bir üniversitenin doğması sürecini yakından takip ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret ettiği okullarda, sınıflardaki tahtanın önüne geldiğinde öğrencilere nasihat mahiyetinde "Oku, düşün, uygula, neticelendir" şeklindeki 4 ilkeyi yazıp, altına da imza attığını ifade ederek, okumanın, yani bilgi ve ilim sahibi olmanın çok önemli olduğunu ama yetmeyeceğini söyledi.

Öğrencilere, "Size aktarılan her bilgiyi öyle kayıtsız, şartsız kabul etmeyeceksiniz" diyen Erdoğan, öğrencilere, sorgulamaları, düşünmeleri ve muhakeme etmeleri gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, öğrencilerden İmam Maturidi Hazretleri'nin yöntemine başvurmalarını, nakille birlikte aklı da kullanmalarını isteyen Erdoğan, zaten Kur'an-ı Kerim'de sık sık "Akletmez misiniz" ifadesinin geçtiğini hatırlattı.

Okumanın ve düşünmenin de yetmeyeceğini, bunun uygulanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yani kuvveden fiile çıkacaksınız. Okuduklarınızı, düşündüklerinizi hayata geçireceksiniz. Bu da yetmez. Başladığınız işi bitireceksiniz. Bizde maalesef Türk gibi başlayıp, milliyetlerini söylemeyeyim, el gibi bitirmek diye bir deyim var. Ülkemizdeki en büyük sorun budur. Yani okuyarak, düşünerek başladığımız işleri sonuçlandırma sıkıntısıdır. Yani takip, takip, takip. Bunu yapmadığınız sürece başarı yok. Buradaki her bir öğrenci arkadaşım bu dört ilkenin birinci aşamasını, yani okuma bölümünü bugün bitirmiş oluyor. Gerçi artık hayat boyu eğitim diye bir kavram var. Tabi tıp öğrencileri öğrenimle eğitimi bir arada yürütüyorlar. Ama diğerlerinde bir çoğunda ikisi bir arada yürümüyor. Eğitim süreci okul hayatının herhangi bir aşamasında bitmiyor. İnsan yaşadığı müddetçe öğrenmeyle eğitimi bu defa bir arada yürütüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere, bundan sonraki iş hayatlarında ve akademik çalışmalarında düşünme, uygulama ve neticelendirme kısımlarının başarıyla sürdürmeleri temennisinde bulundu.

- "Ben hayatta el öptürmem"

İstanbul'da 4,5 yıl Belediye Başkanlığı, yaklaşık 11 yıl Başbakanlık yaptığını, 2 yıla yakındır da Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunduğunu anlatan Erdoğan, herhangi bir yatırımın sadece proje bazında hayatında kalmadığını, her projeyi bizzat kendisinin defalarca gidip kontrol ettiğini, hangi safhada olduğunu, inşaatın durumunu takip ettiğini, gerekirse de yüklenici firmaları çağırdığını, bunları değerlendirdiğini söyledi.

Erdoğan, bu yapılmadığı zaman eserin temeli atıldığı yerde kalacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun için de temel atmadan pek hoşlanan bir Belediye Başkanı, Başbakan olmadım. Her zaman şunu söyledim; 'Açılışta varım.' Niye? Çok temel atanlar geldi bu ülkede. Attıkları temeller orada kaldı. Sizlerin bugünlere gelmenizde en büyük emek hiç kuşkusuz annenize, babanıza, ailenize aittir. Onun için eli öpülesi anneler, babalar. Ben hayatta el öptürmem ama bazen kolunuz koparacak gibi olur, öptürmem. Tavsiyem hep şudur; annenizin, babanızın bir de öğretmenlerinizin elini öpün. Başka kimsenin elini öpmeyin. Bazıları biliyorsunuz eli öptürmeyi bırakın, ayaklarını da öptürüyorlar. Anadolu'da falan bunlar çok olur. Ama artık hamdolsun bunlar bir kenara itildi, ötelendi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye ve millete hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için öğrencilerin ailelerine, akademik gelişimleri için de hocalarına teşekkür ederek, ülkeye ve millete sağlayacakları katkılar için öğrencileri şimdiden kutladı.

- "Kaliteli öğrenci çok önemli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhraçatçılar Meclisi'nin genel kurulu ve ödül törenine katıldığını anımsatarak, ülkenin 35 önde gelen firmasına ödüllerinin verildiğini söyledi.

Orada da "Önümüzdeki dönemde, eğitimde kemiyetle birlikte keyfiyete de ağırlık vermek mecburiyetindeyiz" dediğini belirten Erdoğan, keyfiyet olmadıktan sonra kemiyetin bir anlamı olamayacağını, asıl olanın keyfiyet olduğunu kaydetti.

Erdoğan, üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Fahrettin Koca'ya "Sayı maşallah 10 bin olmuş. Sakın ha sen de devlet üniversiteleri gibi böyle 50 bin 60 bine falan yürüme. Sayı yerinde olsun, ama buradan taş gibi kaliteli öğrenciler yetişsin. Fahrettin Bey nasıl olsa para her zaman kazanılır ama kaliteli öğrenci, keyfiyet sahibi öğrenci bu çok önemli." dedi.

Geçtiğimiz 13 yılda bu alanda gerçekten çok önemli devrim niteliğinde hizmetler gerçekleştirdiklerini, 250 bin yeni derslik inşa ederek toplam sayıyı 581 bine çıkardıklarını, 542 bin yeni öğretmen atayarak sayıyı 921 bine ulaştırdıklarını anlatan Erdoğan, pansiyonlarda 336 bin yeni yatak ilavesiyle kapasiteyi 684 bine yükselttiklerini, yüksek öğretimde 425 yeni yurtla sayıyı 615'e, 294 bin yeni yatakla da kapasiteyi 476 bine çıkardıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de 76 olan üniversite sayısının 193'e yükseldiğini, bunların kendi evlatları yanında 160 farklı ülkeden 15 bini burslu olmak üzere 80 bin öğrenciye de eğitim imkanı sunduğunu söyledi. Erdoğan, bunların hepsinin çok güzel gelişmeler olduğunu, iftihar ettiklerini kaydetti.

(Sürecek)

Yorumlar