Medipol Başakşehir'den şehit aileleri ve gazilere 200 bin avro destek

- Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayarak kazandıkları para ödülünü, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit aileleri ve gaziler adına bağışladı - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Sizin bu katkınız gerçekten çok önemli. Örnek olması açısından da önemli. Birçok kurumdan da aynı şekilde yardımlar geldi. Kulübümüze bu katkıdan dolayı teşekkür ederiz" - Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Gümüşdağ: - "Turu geçtiğimiz için 200 bin avroluk bir hak edişimiz vardı. Bunu 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin ailelerine ulaştırılmak üzere Bakanlığımıza vermek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Medipol Başakşehir'den şehit aileleri ve gazilere 200 bin avro destek

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Medipol Başakşehir'in, UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayarak hak ettiği 200 bin avroyu 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların aileleri ile gazilere bağışlamasına ilişkin, "Sizin bu katkınız gerçekten çok önemli. Örnek olması açısında da önemli. Birçok kurumdan da aynı şekilde yardımlar geldi. Kulübümüze bu katkıdan dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Kaya, Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ı kabulünün ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Bağıştan dolayı Gümüşdağ'a teşekkür eden Kaya, "Aileler için gerekli yasal düzenlemeleri yaptık. Vatandaşlarımızdan ve sizlerden talepler gelince Cumhurbaşkanlığı himayesinde böyle bir kampanya başlattık. Bakanlığımız da koordinasyon yapmakla sorumlu. Sizin bu katkınız gerçekten çok önemli. Örnek olması açısında da önemli. Birçok kurumdan da aynı şekilde yardımlar geldi. Kulübümüze bu katkıdan dolayı teşekkür ederiz." diye konuştu.

Gümüşdağ ise maçı bir kulüp müsabakası değil, milli maç gibi oynadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnanılmaz bir ortam vardı. Soyunma odasına indiğimde arkadaşlarla hiçbir paylaşmadan herkes bayraklarla ve gözyaşlarıyla 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye bağırıyordu. Kulübün iki yıllık bir geçmişi var ve iki yıldır da Avrupa'da mücadele ediyor. Bu manevi başarıyı şehit ailelerine hediye ediyoruz. Turu geçtiğimiz için 200 bin avroluk bir hak edişimiz vardı. Bunu 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin ailelerine verilmek üzere sizin nezdinizde Bakanlığımıza vermek istiyoruz."

Yorumlar