MEB EBA 2. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: "Başarı, cesaretin ürünüdür. Düşüncemizin kaynaklık ettiği bu yarışmalarla öğrencilerimizde emeğe saygı ve üretime katkı bilinci oluşturmayı; onlara iyi ve güzel şeylere sahip olmanın yolunun paylaşmaktan geçtiğini özümsetmeyi, milli kültür ve değerlerinden beslenerek evrensele ulaşma tutkusu aşılamayı hedeflemekteyiz."

Google Haberlere Abone ol
MEB EBA 2. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (YEĞİTEK) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) 2. Kısa Film Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da bir otelde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "İnsan ve Mekan" konulu 2. EBA Kısa Film Yarışması ödül töreninde Milli Eğitim Yardımcısı Orhan Erdem bir konuşma yaptı.

"Milli Eğitim Bakanlığı ailesi olarak bizler eğitim seferberliğimizde çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi çeşitli vesilelerle kültür ve sanat etkinliklerinde buluşturmayı; bu etkinliklerde onlara ev sahipliği yapmayı vazgeçilmezlerimiz arasında görmekte ve çok önemsemekteyiz." ifadesini kullanan Erdem, eğitimin "okul" ve "derslik" olgularıyla sınırlandırılamayacak kadar geniş ve çok bileşenli bir kavram haline geldiğini ifade etti.

Erdem, bilimsel düşüncenin eğitimin temeli ve vazgeçilmezi olduğunu belirterek, "Temelinde bilimin yeşertildiği bir eğitim sisteminin nihai hedefi; soran, sorgulayan, merak eden, analitik düşünebilen, çözüm odaklı nesiller yetiştirmektir. Bakanlığımızın böyle bir eğitim sisteminin inşası için verdiği çaba, ayırdığı zaman ve enerji hiç şüphesiz takdire şayandır." değerlendirmesinde bulundu.

-"Omuzlarımıza aldığımız yük ağır ama ağırlığınca kutsaldır"

YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün, öğrenci ve öğretmenlerin araştırmacı, entellektüel, yenilikçi niteliklerini öne çıkarmak, onların bilimde ve sanatta ürettikleri eserleri sergilemelerine imkan sağlamak amacıyla EBA markasıyla 5 ayrı alanda yarışmalar düzenlediğini hatırlatan Erdem, bu yarışmalarla öğrencilerde emeğe saygı ve üretime katkı bilinci oluşturmayı, onlara iyi ve güzel şeylere sahip olmanın yolunun paylaşmaktan geçtiğini özümsetmeyi hedeflediklerini belirtti.

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da teknolojiyi öğrencilerle buluşturmayı amaç edindiklerini ve FATİH projesiyle teknolojiyi öğrencilerle buluşturduklarını kaydederek bu konuda Türkiye'nin öncü olduğunu söyledi. Tırnakçı, "Büyük bir bilgi birikimi, büyük bir teknolojik alt yapı oluşturduk ve bunu ihraç edebilecek güce de geldik. Bu amaçla teknolojiyi edebiyatın diliyle buluşturup sanatın gücüyle bir araya getirerek filmler oluşturmak istedik. Bu üretilen filmleri de ödüllendirdik." dedi.

Siyah-beyaz televizyonlarda Charlie Chaplin’in kısa filmlerini izleyerek büyüdüklerini dile getiren Tırnakçı, "Mekanlarımız değişti, imkanlarımız değişti, şartlarımız değişti ama o aldığımız tat hala zihnimizde değerini muhafaza ediyor. Mekanlarla insana dair anlatımlar gelecek nesillerde de önemli izler bırakacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılanlara ödülleri dağıtıldı.

- Ödül kazanan filmler

Yarışmada, öğrenci kategorisinde başarı ödülleri, İstanbul Taşoluk Anadolu Lisesi’nden "Yapboz" filmiyle Burak Yüksel, "Tebdil-i Mekan" filmiyle Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden Enes Arda, Adana TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi’nden "İnsan ve Mekan" filmiyle Muhammed Cihazi, İstanbul Şehit Er Çağlar Mengü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden "Üç" filmiyle Recep Tayyip Günay ve Amasya Sosyal Bilimler Lisesi’nden "Mahkum" filmiyle Seyit Ahmet Kazancı’ya verildi.

Öğretmen kategorisindeki başarı ödüllerini, "İki Mevsim" filmiyle Adana Çukurova Anadolu Lisesinden Ali Aktemur, "Hayat Dediğin" filmiyle Antalya Acarbulut Anadolu Lisesinden Erhan Koncak, "Ağ" filmiyle Arnavutköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Gürkan Akın ve "Heny" filmiyle Şanlıurfa Gazi Anadolu Lisesinden Mehmet Nişancı almaya hak kazandı.

Jüri özel ödülleri öğrenci kategorisinde "Pandomima" filmiyle Adnan Çağın Doğan, öğretmen kategorisinde ise "Yılkı" filmiyle Hakan Sümer’e verildi.

Seyircilerin oylarıyla seçilen "Ben Seçtim Ödülünü" de öğrenci kategorisinde "Mekanlar İnsanlarla Değer Kazanır" filmiyle Fatih Karabaş, öğretmen kategorisinde "Çantadaki Mutluluk" filmiyle Muhsin Kavalcı aldı.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

meb

Yorumlar