McIlroy, Turkish Airlines Open Golf'e katılacak

- Golfçü Rory McIlroy, Tiger Woods'un da katılacağı Antalya Belek'te düzenlenecek turnuvada yer alacak

Google Haberlere Abone ol
McIlroy, Turkish Airlines Open Golf'e katılacak

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü Golfçü Rory McIlroy kasım ayında Antalya'da düzenlenecek Turkish Airlines Open Golf Turnuvası'na katılacak.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Race to Dubai Final Serisi’nin ilk ayağı olan turnuvaya kariyerinde üçüncü kez katılacak 27 yaşındaki McIlroy, Belek'teki Turkish Airlines Open’da geçirdiği sakatlığın ardından ikinci turnuvasında mücadele etmeye hazırlanan Tiger Woods ile Türkiye yolcusu olacak.

Belek Regnum Carya Golf & Spa Resort tesislerinde düzenlenecek turnuvaya ilişkin açıklama yapan McIlroy, daha önceki Türkiye deneyimlerimden gerçekten çok zevk aldığını, tekrar gitmek için sabırsızlandığını belirterek, "Antalya Belek'te düzenlenecek Turkish Airlines Open turnuvası, Race to Dubai'nin sonucunun belirlenmesinde çok önemli bir rol oynayacağından, bu sene daha da iyi bir performans sergilemeyi umuyorum. Bu turnuva, sezonun zirvesine giden yolda önemli bir yarışın başlangıcı. Turkish Airlines Open golf turnuvası şimdiden golf takviminde önemli bir hafta olarak yerini aldı ve herkesin bu turnuvayı dört gözle beklediğini biliyorum." ifadelerini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ise golfçü Tiger Woods'un katılacağının kesinleşmesinin ardından, Belek'teki turnuvada McIlroy'u da üçüncü kez ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

McIlroy'un bu sporun gerçek kahramanlarından biri olduğunu belirten Aycı, "Onun burada mücadele etmesi, hem seyircilerin hem de oyuncuların heyecanını arttıracak. Bugüne kadar düzenlenen en iyi turnuva olması beklenen etkinlikte, bu keyifli maceraya tanıklık etmek için sabırsızlanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Antalya'daki yıldızlar geçidine McIlroy'un katılacağı haberi, Türkiye Golf Federasyonunda (TGF) da büyük heyecan yarattı.

TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugüne kadar düzenlenen üç turnuvanın birbirinden başarılı olduğunu kaydederek, "Ancak bu seneki turnuvanın bugüne kadarkilerin en iyisi olacağına inanıyoruz. Avrupa'nın bir numarası ve FedEX Cup galibi Rory'nin, Tiger Woods gibi bir ikonla kıran kırana mücadelesine ev sahipliği yapacak olmamız da bu kanaatimizi güçlendiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

3-6 Kasım'da düzenlenecek turnuvada 78 sporcu, 7 milyon dolarlık büyük ödül için mücadele edecek.



Yorumlar