"Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı" başladı

- İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen kampta, 22 okuldan 100 başarılı öğrenciye eğitim veriliyor

Google Haberlere Abone ol
"Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı" başladı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve 22 okuldan 100 başarışlı öğrencinin eğitim alacağı "Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı" başladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şile Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kampüsü'ndeki kamp için Bağcılar, Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Üsküdar ve Ümraniye'deki okullardan başarılı öğrenciler seçildi.

Kampta, sosyo-ekonomik dezavantajlı üstün yetenekli lise öğrencilerine, matematik, fen bilimleri ve yabancı dil eğitimleri verilecek. Eğitimlerle öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması, fırsat eşitliği sunulması ile ilgi ve yeteneklerinin keşfedilmesi amaçlanıyor.

İstanbul Valiliği'nin doğrudan ve ilk elden yürüttüğü ilk bilim kampı olma özelliğini taşıyan proje için özel bir eğitim müfredatı hazırlandı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteklediği projede, alanlarında uzman, proje ve kamp deneyimine, farklı yetenek yeterliliklere sahip İngilizce, fen bilimleri, matematik ve rehberlik öğretmenleri eğitimci olarak yer alıyor.

- Yaşayarak öğrenme modeli uygulanıyor

Fen bilimleri dersinde bütünüyle öğrenci uygulamaları merkeze alınırken, kısa anlatımların ardından "yaparak yaşayarak öğrenme" modeli uygulanıyor. Bu programda "Doğadan İlham Alan Bilim, Enerji, Beynin İşleyişi, Manyetizma, Kimyasal Tepkimeler, Hologram, Nano-Teknoloji, Robotik, Sanal Gerçeklik, Geleceğin Teknolojileri" başlıkları yer alıyor.

Eğitim programının matematik ayağında, "Akıl Oyunları" ve "Problem Çözme Becerileri" bulunurken, bu alandaki konu başlıkları, "Kriptoloji, Matematiksel Modelleme, Öklit Dışı Geometri, Fraktallar, Sayıların Tarihçesi, Pisagor Teoremi" olarak belirlendi.

Kampta NLP Uzmanı Serkan Ekmen de eğitimler verecek.

Titiz bir saha taraması ile seçilen 50 erkek ve 50 kız 9. sınıf öğrencisinin yer aldığı kamp, iki devreden oluşacak. 15-26 Ağustos tarihlerinde 50 erkek öğrencinin katılımı ile tamamlanacak 1. devrenin ardından, 28 Ağustos-9 Eylül arasında 50 kız öğrencinin katılımıyla 2. devre kamp gerçekleştirilecek.

Yorumlar