Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

- Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "İnanırsanız üstünsünüz. Kendinize güvenirseniz, başarırsınız."

Google Haberlere Abone ol
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni

İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "İnanırsanız üstünsünüz. Kendinize güvenirseniz, başarırsınız." dedi.

Yılmaz, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Törenindeki konuşmasında, mezun olan gençlere hayatlarında başarılar diledi, öğrencilerin velilerine teşekkür etti.

Bugünün dikilen fidanların meyve verdiği gün olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Hocalarımızı tebrik ediyorum. Emekleri boşa gitmedi." ifadesini kullandı.

İsmet Yılmaz, eğitimde son 14 yılda hayata geçirilen projeler hakkında bilgi vererek, "Bugünden itibaren yeni bir döneme başlıyorsunuz. Eğitim ve öğretim bizzat bir amaç değil, bir araç, bir hazırlık dönemidir. Öğrencilik sorumluluğundan kurtuldunuz. Sizi bundan sonra hayatın sorumlulukları bekliyor. İnanırsanız üstünsünüz. Kendinize güvenirseniz, başarırsınız." ifadesini kullandı.

Başarı için her şeye erken başlamanın önemini vurgulayan Yılmaz, açığı kapatmak için daha çok çalışmak gerektiğini söyledi.

Yılmaz, öğrencileri "fikri ve vicdanı hür mezunlar" olarak tanımlayarak, Peyami Safa'nın mezunlara yönelik konuşmasını okudu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitelerinden mezun olmasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Mezun olacak öğrencilerin de yıllar sonra bu gururu yaşamasını temenni eden Arat, "İlahiyat fakültemiz gerek ülkemizde gerekse uluslararası düzeyde ülkemizin adını duyuran çalışmalara adını yazdırdı. Önemli kurumlara eleman yetiştiren okul oldu." dedi.

Dünyanın birçok yerinden gelen öğrencilerin okullarında eğitim aldığını anımsatan Arat, yurt dışına en fazla öğrenci gönderen fakültelerinin İlahiyat olduğu bilgisini verdi.

Prof. Dr. Arat, toplumun nitelikli ilahiyatçılara ihtiyacının olduğunu dile getirerek, "Çünkü bu dünyanın bir kısmı her gün İslamofobik söylemlerle İslam ve Müslümanlara antipatik bakar hale getiriliyor. Egoizmi benimseyen nesiller hedefleniyor. İnsani ve manevi değerleri yeni nesillere sizler öğreteceksiniz." dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ise günün öğrenciler için çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin milletin ve Ümmetin hizmetine başlayacaklarını söyledi. Buradan mezun olmanın önemine vurgu yapan Köse, öğrencilerin velilerine teşekkür etti.

Fakültenin geçmişi hakkında bilgiler veren, başörtüsünün yasak olduğu dönemde yaşadıklarını anlatan Köse, "Artık hem bugünümüzle hem de 53 yıldır mezun ettiğimiz öğrencilerimizle gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar