Margvelaşvili-Brink görüşmesi

- Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya Masası Müdür Yardımcısı Brink ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Margvelaşvili-Brink görüşmesi

TİFLİS (AA) - Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya Masası Müdür Yardımcısı Bridget Brink ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Gürcistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya'daki gelişmeler, 8 Ekim'de yapılacak genel seçimler konuları ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Gürcistan'ın Avrupa Birliği ve NATO'ya entegrasyon süreci kapsamında yargı sisteminde demokratik reformların devam ettirilmesi ve basın özgürlüğünün önemi konularında da temaslarda bulunulduğu kaydedildi.

Öte yandan, ABD'nin de Gürcistan'ın Avrupa ve NATO'ya entegrasyon sürecini ve demokratik kurumların güçlendirilmesini desteklediği belirtildi.

Brink, Gürcistan temasları kapsamında Başbakan Giorgi Kvirikaşvili ile de görüşmüştü. Brink, ABD ile Gürcistan'ın stratejik ortak ve dost olduğunu vurgulanmış, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nın de Tiflis'i ziyaret etmek istediğini bildirmişti.


Yorumlar