Mardin'de terör operasyonu

- Dargeçit ilçesinde, sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında bir öğretmenin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de terör operasyonu

MARDİN (AA) - Mardin'in Dargeçit ilçesinde sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sosyal paylaşım sitesi üzerinden terör örgütünü övücü paylaşımlarda bulunduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve kurumlarına alenen hakaret ettiği ve aşağıladığı tespit edilen A.G. ile öğretmen D.K, 112 Acil Servisi ambulans şoförü H.B. ve Dargeçit Devlet Hastanesinde temizlik işçisi F.A'nın gözaltına alındığı belirtildi.

İşlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden A.G'nin "Terör örgütüne üye olma ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret", şüpheli D.K, H.B. ve F.A'nın ise "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan tutuklandığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."

Yorumlar