Mardin'de şehit asker için tören

- Nusaybin'deki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şahin, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de şehit asker için tören

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Yarbay Kubilay Karadeniz burada yaptığı konuşmada, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkeyi muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Törene katılan şehidin eşi ve 3 çocuğu, tören boyunca gözyaşı döktü. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Mardin Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından şehit'in naaşı Edirne'ye gönderildi.

Törene, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan Şahin, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Yorumlar