Mardin'de Paskalya Bayramı

- Mardin'de yaşayan Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutladı - Mardin-Diyarbakır Metropoliti Özmen: "Türkiyemizin içinde bulunduğu sıkıntıdan bir an önce sıyrılması en büyük temennimizdir. Bu bayramın da buna vesile olmasını diliyoruz. Ülkemiz çok değerli ve kutsaldır"

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de Paskalya Bayramı

MARDİN (AA) - Mardin'de yaşayan Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayin ile kutladı.

Kırklar Kilisesi'ne erken saatlerden itibaren gelen Süryaniler, çocukları ile kilise girişinde mum yakıp, dua etti.

Ayini, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz birlikte yönetti. Ayin süresince erkek ve kızlardan oluşan koro Türkçe, Arapça, İbranice ve Süryanice ilahiler okudu.

İncil'den bölümlerin de okunduğu ayinde Özmen ve Akyüz konuşmalarını Türkçe, Arapça ve Süryanice yaptı. Daha sonra ayine katılanlar, şaraba batırılmış ekmek parçasıyla oruçlarını açtı ve kilise bahçesinde bayramlaştı.

Mardin Vali Vekili İlker Özerk Özcan, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik ve Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, kilisenin kabul salonunda Süryanilerin bayramını kutladı.

Saliba Özmen, Özcan ve beraberindekilerle yumurta tokuşturdu.

İlker Özerk Özcan, burada yaptığı konuşmada, Mardin'de farklı etnik yapıların bir arada yaşadığın, bayramlarını birlikte kutlandığını belirterek, bütün Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı'nı kutladığını söyledi.

Nusaybin'de devam eden terör operasyonlarında 3 askerin şehit edildiğini dile getiren Özcan, "Şehitlerimize rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz." dedi.

- "Herkes bu güzel ülkemizin temel taşıdır"

Metropolit Özmen ise bölgede yaşanan olaylar nedeniyle sevinç ve hüzünleri birlikte yaşadıklarını söyledi.

Bayramların, kardeşliğin, barışın ve huzurun sağlanması için önemli olduğunu aktaran Saliba Özmen, şunları kaydetti:

"Dini, rengi ve etnisitesi ne olursa olsun, hep bu bayramlarda bir araya gelip sevincimizi iştirak ediyoruz. Türkiyemizin içinde bulunduğu sıkıntıdan bir an önce sıyrılması en büyük temennimizdir. Bu bayramın da buna vesile olmasını diliyoruz. Ülkemiz çok değerli ve kutsaldır. Hem Ortadoğu hem de dünya için örnek gösterilecek bir ülke durumunda. Ülkemizde zaman zaman sıkıntıların olmasını, her ülkede olduğu gibi doğal karşılamakla beraber, herkes bu güzel ülkemizin temel taşıdır."

Yorumlar