Maltepe'deki banka soygunu davasında karar

- Kadın banka müdiresini silahla tehdit ederek hesabına 3 milyon lira havale yaptırdığı iddiasıyla yargılanan kişi, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah ve mermi bulundurma" suçlarından 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Maltepe'deki banka soygunu davasında karar

İSTANBUL (AA) - Maltepe'de bir banka şubesinde kadın banka müdiresini silahla tehdit ederek hesabına 3 milyon lira havale yaptırdığı iddiasıyla yargılanan kişi, "nitelikli yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız silah ve mermi bulundurma" suçlarından 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ramazan Kenan Albayrak ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki bankanın avukatı Hilal Filiz Duman Kayakök, tüm zararlarının giderildiğini belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme hakimi, suçtan zarar görme ihtimaline karşı banka ve avukatının davaya katılma taleplerini kabul etti.

Sanık Albayrak'ın avukatı Faruk Celep, bankanın zararının giderildiğini, bu nedenle müvekkili hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Albayrak, çok üzgün olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Kenan Albayrak'ı müşteki banka müdiresi Bahar Halaçoğlu'na yönelik "nitelikli yağma" suçunu işlediği gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanık Albayrak'ı müştekiler Bahar Halaçoğlu ve güvenlik görevlisi Devran Şeker'e yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunu işlediği gerekçesiyle de toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Albayrak'ı "ruhsatsız silah ve mermi bulundurma" suçundan da 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezasına çarptıran heyet, bu cezaya ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, hesabına gönderilen parayı iade etmediği gerekçesiyle "suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi" suçundan yargılanan Gül Özder'in ise beraatini kararlaştırdı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ramazan Kenan Albayrak'ın "nitelikli silahla yağma", "cebir ve tehdit kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "ruhsatsız silah taşımak" suçlarından 29 yıldan 61 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İddianamede, hesabına gönderilen parayı iade etmeyen Gül Özder'in ise "suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi" suçunu işlediği gerekçesiyle 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Yorumlar