Mali'deki olaylar

- Gao kentinde güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmada ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Mali'deki olaylar

GAO (AA) - Mali'nin doğusundaki Gao kentinde "geçici yönetimler" oluşturulmasını protesto eden grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölenlerin sayısının 5'e yükseldiği bildirildi.

Gao Devlet Hastanesindeki doktorlardan İbrahim Mayga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye 5 kişinin cenazesinin getirildiği bilgisini verdi.

Mali ordusunda subay olarak görev yapan Abdurrahman Süleyman da göstericilerin kentteki polis merkezine saldırdığını ve hayatını kaybedenler arasında bir polisin de bulunduğunu aktardı.

"Geçici yönetimler" oluşturulması projesini protesto edenler ile askerler arasında bugün çıkan çatışmada 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Göstericiler, silahlı grupların faaliyet gösterdiği söz konusu bölgede "geçici yönetimler" oluşturulmasının doğru olmayacağını savunuyor.

Cezayir'de geçen yıl hükümet yetkilileri ile ayrılıkçı gruplar arasında imzalanan barış anlaşması şartlarında yer alan "geçici yönetimler oluşturma" projesinin, anlaşma imzalandıktan 3 ay sonra hayata geçirilmesi, bir süre sonra bölgenin yönetiminin anlaşmaya imza atan gruplara devredilmesi öngörülüyor. Anlaşmaya göre proje Gao, Kidal, Menaka, Taudeni ve Timbuktu bölgelerini kapsayacak.

Yorumlar