Malatya'da tüpgaz bayileri denetlendi

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce denetlenen 64 tüpgaz bayisinden 37'sinde çeşitli aykırılıklar tespit edildi

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da tüpgaz bayileri denetlendi

MALATYA (AA) - Malatya'da 64 tüpgaz bayi denetlendi. Bu bayilerden 37'sinde çeşitli aykırılıklar belirlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, LPG tüpleri ve sanayi tipi tüplerin, son zamanlarda terör örgütleri tarafından el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı hatırlatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından, bu konuda sıkı gözetim ve denetim yapılması yönünde talimat verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Talimat doğrultusunda ilimizde 64 tüp bayisi denetlenmiştir. Bu bayilerden 37'sinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının olmaması, tutulması zorunlu LPG Tüp Satış Bildirim Cetvelinin tanzim edilmemesi gibi aykırılıklar tespit edilmiştir. Aykırılık tespit edilen bayilerle ilgili tutanaklar yasal işlem yapılmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna gönderilmiştir. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı tespit edilen 13 bayi hakkında ise yasal işlem yapılmak üzere ilgili Belediye Başkanlıklarına yazılı olarak bildirim yapılmıştır.

Denetimlerde ayrıca iki dolum tesisinde 10 bin 170 tüp denetlenmiş, 164 tüp hurdaya ayrılmıştır. Hurdaya ayrılan tüplerin imha işlemleri başlatılmıştır. 33 adet hurda firması denetlenmiş ve 292 adet tüp hurda olarak tespit edilmiştir. Bayilerde yapılan denetimlerde de toplam bin 563 mutfak tüpünün denetlenmesi sağlanmıştır. Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca konu ile ilgili çalışmalar aynı titizlik ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

Yorumlar