Malatya'da toplu açılış töreni

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: - "Yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük, hayatları, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama ülkeyi böldürtmeyiz" - "Bu ülke üzerinde hesap yapanlar, iç ve dış düşmanlar, paraleli, yamuğu, bölücüsü kim olursa olsun bu milletten hak ettiği cevabı en güzel şekilde alacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da toplu açılış töreni

MALATYA (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük hayatları, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama ülkeyi böldürmeyiz." dedi.

Yıldırım, Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasına, "Allah'ına kurban, gadanızı alayım" diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yola çıkarken Türkiye'yi kalkındırmayı, Türkiye'yi erişilen, ulaşılan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı, havayolunu halkın yolu yapmayı, iletişim yollarıyla vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Yıldırım, "Yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük, hayatları, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama ülkeyi böldürtmeyiz. Türkiye'yi, milleti bölmeye kalkanların da canına okur Malatya." diye konuştu.

Malatya'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, son 13 yılda bakanlık olarak 3,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı, başbakanlar çıkaran, Türkiye'nin birliğinin kardeşliğinin beraberliğinin teminatı olan Malatya'ya ne yaparsak yeridir, ne yaparsak hakkıdır. Yollar, havayolları, iletişim yolları, akıl yolları tamam. Malatyalılar yapılacak önemli bir işimiz var, hazır mısınız? Yolları açtık, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine götüren, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hizmetleri teker teker tamamladık. Şimdi sıra başkanlıkta. Malatya başkanlık sistemini getirmeye hazır mı? İşte Malatya işte Türkiye. Malatya'dan seslenen bu ses dalga dalga Türkiye'nin her köşesine ulaşacak, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek. Sayın Cumhurbaşkanım bu ülke üzerinde hesap yapanlar, iç ve dış düşmanlar, paraleli, yamuğu, bölücüsü kim olursa olsun bu milletten hak ettiği cevabı en güzel şekilde alacaktır. Burada dalgalandırılan al bayraklar, burada kükreyen Malatya sesi Türkiye'nin sesidir. İşte hizmet işte millet işte Malatya."

Yıldırım, açılışı yapılan eserlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yorumlar