Malatya'da FETÖ/PDY operasyonu

- Örgüte ait yurtlar ve Kimse Yok Mu Derneğine ait depoda yapılan aramalarda çok sayıda dokümanla yasaklı yayına el konuldu

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da FETÖ/PDY operasyonu

MALATYA (AA) - Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yürütülen çalışma kapsamında örgüte ait yurtlar ve Kimse Yok Mu Derneği deposuna yapılılan aramada, çok sayıda dokümanla yasaklı yayına el konuldu.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösteren 3 yurt ek binasında arama yapıldı.

Binalarda kapatılan diğer yurt ve okullardan kaçırıldığı değerlendirilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait 6 bin 430 kitap ile bin 597 kaset, 2 bin 890 CD/DVD ile yaklaşık 12 bin kapatılan yayın evlerine ait yasaklı yayın bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği deposunda yapılan aramalarda da terk edilmiş vaziyette 4 koli evrak klasörüyle 5 hard diske el konulurken, dernek ibareli 150 koli giyim eşyasıyla çok sayıda yardım malzemesi de ilgili kuruma teslim edildi.

Yorumlar