Malatya'da 161 dilenciye 9 bin lira ceza kesildi

- Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, 110'u yetişkin, 51'i çocuk 161 dilenciye 9 bin lira para cezası uygulandı

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da 161 dilenciye 9 bin lira ceza kesildi

MALATYA (AA) - Malatya'da gerçekleştirilen denetimlerde, 110'u yetişkin, 51'i çocuk 161 dilenciye 9 bin lira para cezası uygulandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığı Mobil Huzur ve Denetim ekibi, İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince, şehir merkezi, hastane ve cami çevresi ile halkın yoğun olduğu bölgelerde dilencilik yapanlara yönelik ortak denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerde aralarında Suriyelilerinde bulunduğu 110'u yetişkin, 51'i çocuk 161 dilenciye müdahale edildi ve bu kişilere 9 bin lira idari para cezası uygulandı.

Mobil Huzur ve Denetim ekibi, sokakta çalışan-çalıştırılan yetişkin ve çocuklara "ihtiyaçları var" düşüncesiyle para verilmemesi gerektiğine işaret ederek devletin gerçek ihtiyaç sahiplerine ilgili kurumlar aracılığıyla yardım yaptığı uyarısında bulundu.

Öte yandan ekiplerin, yıl içerisinde Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere 469 dilenciye müdahale ettiği ve dilendikleri belirlenen söz konusu kişilere toplam 49 bin lira idari para cezası uyguladığı kaydedildi.

Yorumlar