Makedonya'da yağlı güreş müsabakaları

- Başkent Üsküp yakınlarındaki Studeniçan köyünde geleneksel yağlı güreş karşılaşmaları yapıldı - AKSİ Temsilcisi Yaşari: - "Bu yarışmayı özel yapan, organizasyonun gelecekte Makedonya'nın bir kültürel miras haline geleceği şekilde düzenlenmesidir. Bu gelenek Studeniçan köyünde 5 asra yakındır sürdürülmektedir" - Müsabakalara Türkiye'den katılan güreşçi Altınbaş: - "Burada yağlı güreş yaşatılmaya çalışılıyor ve biz de buna eşlik ediyoruz. Ben buraya 3 sefer geldim, yarışma festival havasında geçiyor ve çok güzel bir kalabalık var"

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da yağlı güreş müsabakaları

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp yakınlarındaki Studeniçan köyünde geleneksel yağlı güreş karşılaşmaları yapıldı.

Makedonya Kültür Bakanlığının destekleriyle Eğitim, Kültür, Spor ve Ekoloji Sivil Toplum Kuruluşu (AKSİ) tarafından organize edilen "Gelenek Devam Ediyor" isimli yağlı güreş müsabakalarına Türkiye'den de iki güreşçi katıldı. Vatandaşlar beş asırdır devam ettirilen yarışmaya yoğun ilgi gösterdi.

AKSİ Temsilcisi Afet Yaşari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın bu yıl Studeniçan köyünde 6. kez düzenlendiğini belirterek, müsabakalara Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'den 100 güreşçinin katıldığını kaydetti.

Müsabakaların beş farklı kategoride gerçekleştiğini aktaran Yaşari, "Bu yarışmayı özel yapan, organizasyonun gelecekte Makedonya’nın bir kültürel miras haline geleceği şekilde düzenlenmesidir. Bu gelenek Studeniçan köyünde 5 asra yakındır sürdürülmektedir." şeklinde konuştu.

Yarışmaya Türkiye'den katılan Kadir Altınbaş ise müsabaka için davet alır almaz katılmaya karar verdiğini anlatarak, "Burada yağlı güreş yaşatılmaya çalışılıyor ve biz de buna eşlik ediyoruz. Ben buraya 3 sefer geldim, yarışma festival havasında geçiyor ve çok güzel bir kalabalık var." diye konuştu.

Güreşçi Mert Altun da yağlı güreşe duyulan ilgiden dolayı memnun kaldığını vurgulayarak, "Organizasyona bu kadar ilgi olacağını zannetmiyordum ama gerçekten şaşırdım. Ortam çok güzel, her şey çok güzel organize edilmiş. Umarım buradan şampiyon olarak ayrılırız." ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, davetlilere Makedon mutfağından farklı yemeklerin ikramı yapıldı.​

Yorumlar