Makedonya'da hükümet karşıtı yürüyüş

- Başkent Üsküp'te düzenlenen yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, ülkedeki kötü ekonomik ve siyasi durum nedeniyle hükümete tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da hükümet karşıtı yürüyüş

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın farklı şehirlerinden başkent Üsküp'e gelen binlerce vatandaş, "Savaş devam ediyor, ses kazanıyor" sloganıyla hükümet karşıtı yürüyüş düzenledi.

Makedonya'yı faşizmden kurtaran halk ayaklanmasının 75. yılı dolayısıyla, muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar, ülkedeki kötü ekonomik ve siyasi durum nedeniyle hükümete tepki gösterdi.

Özel Yetkili Savcılığın önünde başlayan yürüyüş, Meclis binasına kadar devam etti.

Meclis önünde kalabalığa seslenen SDSM Genel Başkanı Zoran Zaev, "aydınlık" 11 Ekim tarihinin bugünkü nesillerin hafızasına "kırmızı" renkle kazındığını vurgulayarak, 75 yıl önce halk ayaklanmasında hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını söyledi.

Zaev, "Onların barış için verdiği mücadele, bizim bugün barış için verdiğimiz modern mücadeledir. Onlar ayaklandılar, savaştılar ve kazandılar. Biz de ayaklandık, savaştık ve savaşacağız. Silahımız, sesimizdir." ifadelerini kullandı.

Bu büyük yürüyüşle bireyler, gruplar, sivil toplum kuruluşları, sağ ve sol parti sempatizanları ve daha birçok kişiyle ittifaka girildiğine dikkati çeken Zaev, "Bu yürüyüşün önemi, bizim kararlılığımızı göstermesidir. Biz ülkeyi vatandaşlara geri çevirmek için yürüyoruz." dedi.

Güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş, olaysız sona erdi.

Yorumlar