Makedonya'da Hıdırellez şenliği

VALANDOVA (AA) - Makedonya'nın güneydoğusundaki Valandova şehrinde 25. Hıdırellez Bahar Şenlikleri düzenlendi. Valandova şehrine bağlı Çalıklı köyünde yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da Hıdırellez şenliği

VALANDOVA (AA) - Makedonya'nın güneydoğusundaki Valandova şehrinde 25. Hıdırellez Bahar Şenlikleri düzenlendi.

Valandova şehrine bağlı Çalıklı köyünde yapılan şenliğe, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Valandova Belediye Başkanı Nikolçe Çurlinovski ve şenliğin Onursal Başkanı Prof. Dr. İrfan Nasrattinoğlu'nun yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şölendil, etkinlikte yaptığı konuşmada, geleneksel olarak düzenlenen şenliğe katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da burada bulunmaktan son derece mutluyum. Türkiye, kardeş Makedonya'ya desteğine her alanda devam edecektir. Bu bahar havasının hayatımızın her alanına yansımasını dilerim." dedi.

Çurlinovksi de UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesine girmesi istenen şenlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Şenliğin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Makedonya Kültür Bakanlığına teşekkürlerimi sunuyorum. Buradan, kardeşlik ve sevgi mesajı gönderiyoruz." diye konuştu.

Şenlik kapsamında Hıdrellez sergisi açıldı. Halk oyunları ekibi ve mehteran takımının gösteri yaptığı şenlikte, yağlı güreş oyunları da gelen ziyaretçilere görsel bir şölen sundu.

Makedonya'daki Hıdırellez şenliği, 9 Mayıs'a kadar devam edecek.

Yorumlar