Makedonya İçişleri Bakanı Çavkov:

- "Türk polisi tarafından İstanbul'un Aksaray semtinde düzenlenen operasyonda 5 Makedonya vatandaşı gözaltına aldı. Zanlıların organize bir şekilde DAEŞ terör örgütüne katılmayı hedeflediklerini tespit ettik"

Google Haberlere Abone ol
Makedonya İçişleri Bakanı Çavkov:

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın Türk polisi iş birliğiyle düzenlediği operasyonda DAEŞ terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla 5 Makedonya vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi.

Makedonya İçişleri Bakanı Mitko Çavkov, düzenlediği basın toplantısında, Türk polisi iş birliğinde 12 Ağustos'ta "Hücre 3" ismiyle ortak operasyon yürüttüklerini belirtti.

Operasyonda, DAEŞ terör örgütüne üye olma ve Suriye'deki savaşa katılma gerekçesiyle İstanbul'da gözaltılar yapıldığını kaydeden Çavkov, "Türk polisi tarafından İstanbul'un Aksaray semtinde düzenlenen operasyonda 5 Makedonya vatandaşı gözaltına aldı. Şahısların organize bir şekilde terör örgütüne katılmayı hedeflediklerini tespit ettik." dedi.

Çavkov, Makedonların dışında Arnavutluk, Suriye, Filistin ve Fas asıllı 4 kişinin daha yakalandığını belirterek, zanlıların 22 Temmuz'da Makedonya'dan çıkış yaptığını ve ailelerinin kayıp ilanı üzerine soruşturmaya dahil edildiklerini söyledi.

DAEŞ terör örgütüne üye olma suçlarından Makedonya'da 23 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğüne dikkati çeken Çavkov, "Yaklaşık 25 Makedonya vatandaşı bu savaşlarda hayatını kaybetti. 50'den fazla kişi ise Suriye ve Irak'taki çatışmalarda bulunuyor." diye konuştu.

- Makedonya Meclisi'nde FETÖ oturumu

Çavkov daha sonra, Makedonya'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı okulların kapatılmasına ilişkin düzenlenen meclis oturumuna katıldı.

Burada yaptığı açıklamada, Türkiye Hükümeti ve yöneticilerini güçlü bir şekilde desteklediklerinin altını çizen Çavkov, FETÖ bağlantılı kurumların kapatılmasında hukuki ve resmi mekanizmaların gerekliliğini vurguladı.

Çavkov, Türkiye ve Makedonya'nın "Stratejik İşbirliği ve Ortaklık Anlaşması" olan iki dost ülke olduğunu belirterek, "Oturum, Türkiye'de resmi yollarla seçilmiş devlet kurumlarının desteklenmesiyle ilgiliydi. Bu, Türk halkının iradesine saygı duyulması anlamına gelmektedir. Bizim de davranışımız bu bağlamda olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar