Makedonya'da “Şehir Şarkıları Festivali“

- Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle festivale Kosova'dan katılan "Sevim Baki Korosu", seslendirdiği Türkçe şarkılarla ilgi gördü

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da “Şehir Şarkıları Festivali“
KALKANDELEN (AA) - Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde 7. Teuta Şehir Şarkıları Festivali yapıldı.
Kalkandelen Kültür Merkezi ve Kalkandelen Belediyesi tarafından düzenlenen "Kalkandelen Kasım Ayını Kutluyor" etkinliği kapsamındaki festivalde, Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'dan koro ve şarkıcılar sahne aldı.
Priştine Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle çalışmalarını sürdüren Kosovalı "Sevim Baki Korosu" da Türkçe eserler seslendirdi.
Kalkandelen Belediye Başkan Teuta Arifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'daki Arnavut halkları arasında iş birliğini ortaya çıkardığını belirterek, Arnavutların yaşadığı tüm bölge ülkelerinden katılımcıların bulunmasının festivalin önemli bir özelliği olduğunu söyledi.
Arifi, festivalde Türkçe performans sergileyen koronun da yer alması ve izleyicilerin beğenisini toplamasının, bölgedeki Arnavutların hoşgörüsünün bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker ise Kosova'dan gelen üç koronun yaklaşık 80 kişiden oluştuğu bilgisini verdi.
Enstitü olarak Türk kültür ve sanatının tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ülker, Kosova ile Türkiye arasında dostluk köprüleri kurmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar