Makamına oturmadan şehit ailelerine taziyeye gitti

- Edirne'deki görevine bugün başlayan Vali Vekili Tekinarslan, karşılamanın ardından makamına oturmadan şehit ailelerini ziyaret etti - Tekinarslan: - "Terörle mücadele sonuna kadar devam edecek" - 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdoğan: - "Yüz sene önce Çanakkale'de mücadele ruh neyse, terörle mücadelede de ruh aynı, bu milletin mayasında bu var"

Google Haberlere Abone ol
Makamına oturmadan şehit ailelerine taziyeye gitti

EDİRNE (AA) - İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden Edirne'ye Vali Vekili olarak atanan Mehmet Tekinarslan, makamına oturmadan şehit ailelerini ziyarette bulundu.

Tekinarslan, karşılama törenine katılmasının ardından şehit ailelerine taziye ziyaretleri için Havsa ve Meriç ilçelerine hareket etti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin'in, Havsa ilçesine bağlı Kavaklı köyündeki ailesini ziyaret eden Tekinarslan, şehidin annesi Hatice, eşi Kıymet, kardeşleri Sezgin ve Bilgin tarafından karşılandı. Vali Vekili Tekinarslan, Engin ailesine taziyelerini iletti, sabır diledi.

Terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Tekinarslan, "Hak ettikleri cezaya çarptırılana, ellerini bir daha hiç bir masuma kaldıramayana kadar mücadele edeceğiz. Bundan bir milim dahi geri adım atmayacağız." dedi.

Şehit Şahin'in kabrinde dua etmesinin ardından Tekinarslan, İstanbul'da şüphe üzerine durdurduğu araç sürücüsünün kendisine mukavemette bulunmasının ardından yere düşerek başını çarpan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Fatih Nair'in baba ocağını ziyaret etti.

Nair ailesine taziyelerini ifade eden Tekinarslan, vatan müdafaasının önemine dikkati çekerek "İhaneti def edene kadar, bulunduğumuz yerden hep ileri gideceğiz. Şu anda yapacağımız bu vazifeler, askerimizin, polisimizin, korucumuzun yaptığı bir memuriyet görevi değil, vatan savunmasıdır. Allah onlardan razı olsun, kuvvetli kılsın. Biz kardeşçe yaşama arzusundayız. Biz insanımızın tamamını bir görürüz, ta ki eline silah alıp bize sıkana kadar." diye konuştu.

5. Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan da kahramanca terörle mücadele edildiğinin altını çizerek, "Yüz sene önce Çanakkale'de mücadele ruh neyse, terörle mücadelede de ruh aynı, bu milletin mayasında bu var." ifadelerini kullandı.

Baba Ahmet ile anne Hasibe Nair ve şehitin eşi Nagihan Nair'e bir istekleri olduğunda devletin her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Tekinarslan, şehidin kabrinde dua etti.

Yorumlar