Mahalleli, yolu araç trafiğine kapattı

- Amasya'da çevre yolu üzerine ışıklı kavşak yapılmasını isteyen vatandaşlar, karayolunda araç trafiğini durdurdu

Google Haberlere Abone ol
Mahalleli, yolu araç trafiğine kapattı

AMASYA (AA) - Amasya Suluova'da bir mahallenin içinden geçen çevre yolu üzerine ışıklı kavşak yapılmasını isteyen vatandaşlar, karayolunu 2 saat süreyle araç trafiğe kapattı.

Yenidoğan Mahallesi sakinleri, ellerinde Türk bayrağı ve pankartlarla Amasya-Samsun karayoluna geldi. Grup, yolu 2 saat araç trafiğe kapattı. Vatandaşların bir süre sloganlar atmasının ardından yolu trafiğe açıldı.

Mahalle Muhtarı Salim Gümüş, yaptığı açıklamada, 2015'te Samsun 7. Bölge Karayolları Müdürlüğünün projesi kapsamında mahalleden geçen çevre yolu üzerine 2 adet kavşak yapılacağının açıklandığını ancak bu kavşakların iptal edildiğini öğrendiklerini söyledi.

Önemli bir bağlantı yolu olan çevre yolunun araç trafiğinin çok yoğun olduğunu belirten Gümüş, "Biz bölünmüş yol istemiyoruz. 2 tane kavşak istiyoruz. Ulaştırma Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze sesleniyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerinden Habibe Dursun (70) ise "Kavşak istiyoruz biz. Kavşaklarımızı kapatmasınlar. Biz havadan mı uçacağız. 50 senelik yol burası, niye kapatıyorlar? Asla kapattırmayız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Üçok ile AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer de karayolu ve kavşak çalışmaları hakkında yetkililerle görüştüklerini, sorunun çözümü için gayret ettiklerini aktararak mahalle sakinlerine destek verdi.

Yorumlar