Maduro: Çok kutuplu dünyanın lideri Erdoğan

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, resmi İnstagram ve Twitter hesaplarından paylaştığı videoda "Türkiye'ye seyahat ediyorum" mesajı verdi. Maduro Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Yeni çok kutuplu dünyanın lideri' tabirini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Maduro: Çok kutuplu dünyanın lideri Erdoğan

SonHaberler | Haber Merkezi

24 Haziran seçimlerinden galip çıkan ve yeni hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılacak isimler arasında yer alan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro resmi internet hesaplarından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılacağı mesajını verdi. Yayınlanan videoda araç kullanan Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama töreni için 'Kardeş Türkiye'ye doğru seyahat ettiğini söylüyor. 

Maduro, paylaşımında "Şuanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni için Türkiye'ye hareket etmek üzereyim. Venezuela'nın dostu ve yeni çok kutuplu dünyanın lideri" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de iş adamları ile bir araya geleceğini söyleyen Maduro paylaşımında şu ifadelere yer verdi "Kardeş Türkiye 'de ekonomimizin stratejik sektörlerine katılmak isteyen yatırımcılar ile önemli çalışma toplantılarına katılacağız. Biz refah ve gelecek için büyük bir ekonomik devrime doğru gidiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin etmesinin ardından resmen yeni Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamış olacak. Yeni hükümet sistemide Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesiyle yürürlüğe girecek. Öte yandan Başbakanlık makamı ve bazı bakanlıklar da kaldırılacak. 

22 Devlet Başkanı Katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazbatasını almasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yeni sisteme geçiş töreni düzenlenecek. Törene 17 ülkenin Cumhurbaşkanı katılacak. Bu törene katılacaklar arasında geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın "işgal edelim" teklifinde bulunduğu Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'da bulunuyor. Maduro'nun yanı sıra, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Somali Devlet Başkanı Muhammed Abdullah, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde, Zambiya Devlet Başkanı Edgar Lungu, Bosna Hersek Devlet Başkan Bakir İzzetbegoviç, Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev, Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili, Makedonya Devlet Başkanı Corge İvanov, Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov, Pakistan Devlet Başkanı Memnun Hüseyin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun katılması bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin Talimat Verdi

Davete olumlu cevap veren bazı ülkelerden ise Başbakan ve Meclis Başkanı düzeyinde katılım gerçekeşecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bizzat katılamaması üzerine Başbakan Dimitriy Medevedev'e katılması için talimat verdi.

Yorumlar

adnan işte hakikat batı hazmedemiyor bunu canları cehenneme