"Madenler Gezisi Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı"

- Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Dilberoğlu: -"Bizim görevimiz madenin çıkıp çıkmamasını tartışmak değil. Maden çıksın ya da çıkmasın demek, ne bizim yetkimizde olan bir şey ne de böyle bir gayretimiz var"

Google Haberlere Abone ol
"Madenler Gezisi Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı"

ARTVİN (AA) - Artvin'de, "Madenler Gezisi Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Kentte bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Yılmaz, Maden Mühendisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Alp, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın ve vatandaşlar katıldı.

Toplantı öncesi Dilberoğlu ile Kalın arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Dilberoğlu, toplantıda, İl Genel Meclis üyeleri ile 19-26 Mart'ta, Artvin Cerattepe, Kastamonu Küre, Eskişehir Sivrihisar Kaymaz ve İzmir'de bulunan Efem Çukuru ve Bergama maden sahalarında yaptıkları ziyaretlerden edindikleri izlenimleri kamuoyu ile paylaştı.

Ülkenin ve bölgenin çıkarlarını korumak için çalışmalar yürüttüklerini ve hizmet yapmak için var olduklarını söyleyen Dilberoğlu, bugünkü toplantılarını da bu amaca hizmet etmek için düzenlediklerini ifade etti. Dilberoğlu, "Bizim görevimiz madenin çıkıp çıkmamasını tartışmak değil. Maden çıksın ya da çıkmasın demek, ne bizim yetkimizde olan bir şey ne de böyle bir gayretimiz var. Bu konu, hepimizin bildiği üzere hukuki inceleme aşamasında. Mahkeme olumlu ya da olumsuz bir karar verecek. Biz de bu karara saygı duyarız. Hukukun ve devletin verdiği kararlara saygımız sonsuzdur." diye konuştu.

Meclis üyeleri olarak çözüm üretmek için kararlar aldıklarını belirten Dilberoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kararları alırken de müzakere ve istişare etmenin gücüne inanıyoruz. Bu doğrultuda bölgemizde söz konusu maden çalışmasıyla ilgili durumu daha doğru analiz edebilmek, nelerin istişare edilmesi gerektiğini ortaya çıkarabilmek için İl Genel Meclis üyeleri ile 19-26 Mart tarihleri arasında önce Cerattepe daha sonra da Kastamonu Küre, Sivrihisar Kaymaz, Bergama ve Efem Çukuru madenlerini gezdik."

Dilberoğlu'nun açıklama yaptığı sırada da Kalın ve bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Yorumlar