Maden ocağındaki heyelan

- AFAD, halen göçük altında olan 13 kişiyi arama çalışmalarının toplamda 90 kişilik bir ekiple sürdürüldüğünü bildirdi - Türk Kızılayı, 12 personel, 150 battaniye, bir ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırını bölgeye sevk etti - AFAD Başkanı Bilden, Şirvan'da çalışmaları sahadan yönetiyor

Google Haberlere Abone ol
Maden ocağındaki heyelan

ANKARA (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir bakır madeni ocağında meydana gelen heyelan nedeniyle göçük altında kalan 13 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, dün akşam 21.07'de madende meydana gelen heyelan sonucu 16 kişinin göçük altında mahsur kaldığı belirtildi.

AFAD ekiplerinin mahsur durumdakileri arama ve kurtarma çalışmalarını derhal başlattığı ifade edilirken, ilgili tüm kurum ve kuruluşların seferber edildiği çalışmaların ise aralıksız sürdüğü aktarıldı.

İlk dakikadan itibaren bölgedeki gelişmeleri takip eden AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden'in ise saat 06.10'da Şirvan'a ulaşarak çalışmaları sahada yönetmeye başladığı açıklandı.

Göçük sonucu üç kişinin hayatını kaybettiği tespit edilirken, halen göçük altında olan 13 kişiyi arama çalışmalarının ise toplamda 90 kişilik bir ekiple devam ettiği kaydedildi.

Diğer illerde bulunan deneyimli AFAD ekiplerinin hızla alana ulaştırılması için de 2 helikopter ve bir uçak desteği alındığı, ayrıca 18 araç ve 3 arama kurtarma köpeğinin de çalışmalara katkıda bulunduğu belirtildi.

- İkinci risk, çalışmaları olumsuz etkiliyor

Arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riski taşımasının, arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediği vurgulanan açıklamada, AFAD'ın olay yerindeki çalışmaların bir noktadan koordine edilmesi ve bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için maden ocağına ayrıca bir "AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi" gönderdiği açıklandı.

Mahsur kalanların kurtarılması için tüm ilgili kurum ve kuruluşların seferber edildiği belirtilen açıklamada, olay yerinin aydınlatılması ve enerji ihtiyacının sağlanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, baz istasyonu kurulması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, güvenliğin sağlanması için İçişleri Bakanlığına, psiko-sosyal destek çalışmalarının başlatılması için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına talimat verildiği bildirildi.

Bölgede bulunan ekiplerin ve madenci ailelerinin ihtiyaçları da düşünüldü. Bu kapsamda Türk Kızılayı, 12 personel, 150 battaniye, bir ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırını bölgeye sevk etti. Sıcak yemek ihtiyacının da kısa sürede karşılanacağı kaydedildi.

Yorumlar