'Macron bu kareye girmek istedi ama...'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye hakkındaki açıklamaları sorulan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Macron'un Ankara'daki zirveye katılmak için girişimde bulunduğunu zirveye dahil edilmeyince gelmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'Macron bu kareye girmek istedi ama...'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu ve Stoltenberg ortak açıklama yapıyor. Çavuşoğlu, "NATO’dan terörle mücadelemize daha fazla destek bekliyoruz" dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu ise, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yanıt verdi:

Maalesef birçok Avrupalı dostumuz işin ciddiyetinden uzak popülizmi temsil ediyorlar.Fransa Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamalar farklı ülkeler tarafından yalanlandı. Bir Cumhurbaşkanı'na yakışır açıklamalar bekliyoruz.

Macron zirveye gelmek istedi

Macron, Rusya ve İran'la yapılan zirveye gelmek istedi. Üçlü toplantıya dahil edilmeyince gelmedi. Bu olaylar Duma'daki saldırıdan önce yaşandı. Biz başından beri kimyasal silahlara da nükleer silahlara da karşıyız. Bizim İran ve Rusya'yla Astana süreciyle başlayan ilişkilerimiz oldu. Bu süreçten de önemli kazanımlar elde ettik.

Cenevre'yle de bu sürecin taçlandırılması gerekiyor. Bizim farklı düşüncelerimiz olabilir ama Rusya ile ilişkilerimiz, Fransa Cumhurbaşkanı'nın sözleriyle bozulacak değildir. Bizim Rusya ile güçlü ilişkimiz var. Bu tür açıklamalar doğru açıklamalar değil

Stoltenberg'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

2013'ten bu yana Türkiye'nin sınırlarının Suriye'den gelen tehditlerden korunması için destek veriyoruz. Uzun yıllar boyunca NATO maddi katkıda bulunmuştur. NATO Türkiye için önemlidir, Türkiye NATO için önemlidir.

Yorumlar

zeki get lan sen ilkönce adam olda gel densiz herif