Macaristan'dan Makedonya'ya NATO ve AB üyeliği desteği

- Macaristan Başbakanı Orban: - "Makedonya, gelecekte de NATO ve AB üyeliği konusunda Macaristan'ın dostluğuna güvenebilir"

Google Haberlere Abone ol
Macaristan'dan Makedonya'ya NATO ve AB üyeliği desteği

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliğini desteklediklerini söyledi.

Macaristan'ı ziyaret eden eski Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile görüşen Orban, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin Makedonya'yı AB ve NATO üyeliği konusunda desteklediğini anlattı.

Orban, ''Makedonya'da yakın zamanda parlamento seçimleri düzenlenecek. Karar Makedon halkının elinde. Makedonya, gelecekte de NATO ve AB üyeliği konusunda Macaristan'ın dostluğuna güvenebilir. Macaristan ve Makedonya'nın yeri AB ve NATO'dadır. Macaristan'ın üyesi olduğu bu topluluğa Makedonya'nın da ulaşmasını umuyoruz.'' diye konuştu.

Gruevski'nin başbakanlığı döneminde iki ülke ilişkilerinin en üst düzeyde olduğuna dikkati çeken Orban, ''Nikola Gruevski'nin başbakanlığı döneminde Macaristan ve Makedonya ilişkileri hiçbir dönemde olmadığı kadar iyiydi. İki ülke arasında gerçek ve dürüst bir dostluk kuruldu.'' ifadelerini kullandı.

Gruevski de Macaristan'ın ülkesinin en önemli müttefiklerinden birisi olduğunu ve iki ülke arasındaki iyi ilişkileri gelecekte de devam ettirmek istediklerini söyledi.

Yorumlar