Macaristan'da "Uber" protestosu

- Budapeşte'de onlarca taksici, özel araç sahiplerinin taksicilik yaptığı alternatif ulaşım sistemi "Uber" isimli uygulamanın yasaklanmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Macaristan'da "Uber" protestosu

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de çok sayıda taksici, internet üzerinden ucuz taksi hizmeti sunan "Uber"in yasaklanmasını talep ederek, protesto gösterisi düzenledi.

Macaristan'da taksiciler, Budapeşte'nin en işlek köprülerinden Erzsebet (Elizabeth) Köprüsü'nü trafiğe kapattı.

Burada "Uber" uygulamasını protesto eden taksiciler, hükümetin yolcu taşıma konusunda çıkardığı kararnameyi uygulayıp, kendilerine verdiği sözü tutmasını istedi. Taksiciler, hükümetten "Uber" uygulamasının yasaklanmasını da talep etti.

Eylemin organizatörlerinden taksi şoförü Gabor Csernai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasa dışı taksicilik yapanların engellenmesi gerektiğini belirterek, ''Budapeşte'de çok sayıda Uber ve benzeri yasa dışı taksicilik yapan firma var. Kanunların uygulanması ve yasa dışı taşımacılık yapan firmaların yasaklanmasını talep ediyoruz. Bugün parlamentoda yapılacak görüşmelerde yasa dışı yolcu taşıma faaliyetinde bulunan firmaları engellenmesi de gündeme gelecek. Bu konuda hükümetin adım atmasını bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.


Yorumlar