Macaristan ve BAE işbirliğini artıracak

- Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto: - "Avrupa'nın doğusundaki komşularında ciddi istikrarsızlık mevcut. Bölgede, barışın ve istikrarın garantörlerinden olan Birleşik Arap Emirlikleri ile işbirliğinin güçlendirilmesi hem Macaristan'ın hem de AB'nin çıkarınadır" - BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan: - "BAE gelecek sene Budapeşte'de büyükelçilik açacak. İkili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için önemli bir adım olacak"

Google Haberlere Abone ol
Macaristan ve BAE işbirliğini artıracak

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerin geliştirilmesinin hem Avrupa Birliği'nin (AB) hem de Macaristan'ın çıkarına olduğunu söyledi.

Szijjarto, Budapeşte'de temaslarını sürdüren BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Szijjarto, Macaristan ve AB'nin, BAE ile işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini belirterek, ''Avrupa'nın doğusundaki komşularında ciddi istikrarsızlık mevcut. Bölgede, barışın ve istikrarın garantörlerinden olan BAE ile işbirliğinin güçlendirilmesi hem Macaristan'ın hem de AB'nin çıkarınadır.'' şeklinde konuştu.

BAE'nin Arap dünyasında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Szijjarto, ''BAE, Arap dünyasının en önemli ikinci ekonomisine sahip. Körfez bölgesinin de önde gelen ülkelerinden birisi. Bölgedeki istikrarın korunması için BAE anahtar rolü oynuyor. Bu yüzden bu ülke ile işbirliği çok önemli.'' dedi.

Hem Macaristan'ın hem de BAE'nin nükleer enerjiye büyük önem verdiğine dikkat çeken Szijjarto, BAE'nin nükleer enerji konusunda ihtiyaç duyduğu mühendislerin yetiştirilmesi konusunda Macaristan'ın destek verebileceğini söyledi.

- BAE Macaristan'da büyükelçilik açacak

Al Nahyan da BAE'nin Macaristan ile ilişkilerini önemsediğini dile getirerek, ''BAE gelecek sene Budapeşte'de büyükelçilik açacak. İkili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için önemli bir adım olacaktır.'' ifadesini kullandı.

BAE merkezli hava yolu şirketi Emirates'in, Budapeşte'deki ofisini genişletme kararını da değerlendiren Al Nahyan, ''Bu adım bölgedeki diğer yatırımcılara Macaristan'ın yatırım için iyi bir yer olduğu konusunda iyi bir mesaj olacaktır.'' diye konuştu.

Yorumlar