Macaristan Savunma Bakanı Simicsko Irak'ta

- Simicsko: - "Macaristan, Peşmerge güçlerine verdiği desteği ve yardımları artıracaktır"

Google Haberlere Abone ol
Macaristan Savunma Bakanı Simicsko Irak'ta

ERBİL (AA) - Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko, ülkesinin Peşmerge güçlerine verdiği desteği ve yardımları artıracağını söyledi.

Erbil Valisi Nevzat Hadi ile Erbil Havalimanı'nda düzenlediği ortak bir basın toplantısında konuşan Simicsko, "Terörle mücadele konusunda hepimiz birlik içerisindeyiz. DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon güçleri 66 ülkeden meydana geliyor ve Macaristan da bu koalisyonun bir üyesidir. Cesur duruşları ve terörle mücadele konusunda gösterdikleri başarılı performanslarından dolayı Peşmerge güçlerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Macar askeri uzmanların Peşmerge güçleri ile dayanışma içinde olduğunu aktaran Simicsko, "Bölgeye sevk edilen Macar askerleri çok başarılı işler yapıyor. Macaristan Parlamentosu'nun kararı üzerine uluslararası koalisyon güçlerindeki görevde yer alıyoruz ve 150 askeri uzmanımız burada görev yapıyor." diye konuştu.

- Peşmerge'ye destek artacaktır

Simicsko, "Macaristan, Peşmerge güçlerine verdiği desteği ve yardımları artıracaktır. Çatışmalarda yaralanan Peşmergelerin tedavilerini Macaristan'a getirerek üstleniyoruz. Hepimizin ortak amacı şüphesiz bölgeye en kısa sürede barışın gelmesidir. Macar askerlerinin burada olmasının nedeni de budur." dedi.

Simicsko, bölgedeki gelişmeleri ve yaşananları birinci kaynaktan dinledikten sonra, izlenimlerini ülkesinin başbakanına ve diğer hükümet yetkililerine ileteceklerini söyledi.

Vali Hadi de misafir heyete ziyaretleri ve Peşmerge güçlerine verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Yorumlar