Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto Kahire'de

-Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto: "Türkiye'nin istikrarı, Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkelerinin istikrarını güçlendirir"

Google Haberlere Abone ol
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto Kahire'de

KAHİRE (AA) - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'nin istikrarının, Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkelerinin istikrarını güçlendireceğini belirtti.

Szijjarto, Mısır resmi haber ajansına (MENA) yaptığı açıklamada, ülkesinin Mısır'ı "Arap dünyasında önemli bir ticaret ortağı" olarak gördüğünü belirterek, ortak ticaret ve ekonomik iş birliğini güçlendirmek için bir eylem planı uyguladıklarını kaydetti.

Mısır Başbakanı Şerif İsmail ve Ulaştırma Bakanı Celal es-Said ile Macaristan'ın finanse edeceği Mısır'a 700 vagon temin edilmesi projesine ilişkin temaslarda bulunduklarını ifade eden Szijjarto, söz konusu projenin 900 milyon avro değerinde olduğunu ve vagonların Rusya ile Macaristan'da üretileceğini söyledi.

Szijjarto, Mısır silahlı kuvvetlerine bağlı bir şirketle, otomotiv alanında lider Macar şirketi arasında otomobil ve kamyonların yedek parçalarının üretimi için ortak proje yapılması konusunda da görüşmeler yapıldığını aktardı.

Son dönemlerde Rusya ile Türkiye arasındaki yakınlaşmadan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Macar Bakan Szijjarto, ülkesinin çevre ülkelerde istikrardan yana olduğunu belirterek, "Türkiye'nin istikrarı, Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkelerinin istikrarını güçlendirir." dedi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'nun Mısır ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor.

Yorumlar