Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto:

- ''AB, darbecilerden hesap sormak yerine onların hukukunu ön planda tutuyor izlenimi vermemeli''

Google Haberlere Abone ol
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto:

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği'nin (AB), darbecilerden hesap sormak yerine onların hukukunu ön planda tuttuğu izlenimi vermemesi gerektiğini söyledi.

Szijjarto, Strazburg'da katıldığı Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı sonrası Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yapılan saldırının Avrupa'nın güvenliğine yapılmış olacağını belirterek, ''Bugün Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin istikrarı ile başlıyor. Bu yüzden Türkiye'ye saldıran, kıtanın güvenliğinin altını oyuyor.'' dedi.

Szijjarto, Avrupa kurumlarına ve siyasilerine Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı eleştirmemesi çağrısı yapılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

''Temmuz ayındaki darbe girişiminde Macaristan sonuna kadar Türkiye'nin demokratik seçimlerle yönetime gelmiş hükümetinin yanında durdu. Darbeciler için endişelenmek yerine NATO üyesi ve Avrupa Birliği'ne üyelik müzakereleri yürüten bir ülkede bu olay nasıl olabilir konusunda endişelenmeli. AB, darbecilerden hesap sormak yerine onların hukukunu ön planda tutuyor izlenimi vermemeli.''

Szijjarto ayrıca, halihazırda Türkiye'de 3, bölgesindeki ülkelerde ise 10 milyondan fazla sığınmacının yaşadığını kaydederek, ''Şu an açık bir şekilde görülüyor ki Türkiye sığınmacı dalgasını frenlediği müddetçe Avrupa iyi durumda. Aksi takdirde kıta olağanüstü büyük problemle karşı karşıya kalır.'' dedi.

Yorumlar