Lüks villada Hint keneviri operasyonu

- İstanbul'daki lüks bir villaya düzenlenen operasyonda, Hint kenevir yetiştirmek için ışıklandırma ve havalandırma sistemi de dahil özel düzenek kurulduğu tespit edildi - Binlerce kök Hint kenevirinin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Lüks villada Hint keneviri operasyonu

İSTANBUL (AA) - Pendik'teki bir villada özel düzenek kurarak Hint keneviri yetiştirdiği iddia edilen zanlı tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, Pendik Göçbeyli Mahallesi'ndeki üç katlı, sekiz odalı lüks bir villada uyuşturucu imal edildiği bilgisi alındı.

Yapılan çalışma ve fiziki takip neticesinde villaya yabancı uyruklu da dahil olmak üzere çok sayıda zanlının giriş çıkış yaptığı ve birtakım şüpheli faaliyetlerde bulunulduğu tespit edildi.

Arama kararına istinaden söz konusu lüks villaya "Vadi" isimli narkotik köpeğinin de katılımıyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kenevir yetiştirmek için milyonlarca lira değerinde yatırım yapılan villanın özel olarak ışıklandırma ve havalandırma sistemiyle donatıldığı, uyuşturucu imalatı için de yurt dışından yabancı uyruklu bir kişi getirildiği belirlendi.

Odalarda, saksı içerisinde hem etkili hem de hasada hazır durumda binlerce kök dişi Hint keneviri ve üretimde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş çok miktarda gübre ve malzemeler ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla piyasa değeri 1 milyon lirayı bulan yetiştirme düzeneği ile malzemeler, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

Olaya ilişkin gözaltına alınan bir şüpheli "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yorumlar