Lübnanlı hayırseverden ramazanda ücretsiz elektrik

- Her gün en az 3 saat elektrik kesintisinin yaşandığı Lübnan'da bir jeneratör şirketi ramazan ayı boyunca ücretsiz elektrik dağıtıyor

Google Haberlere Abone ol
Lübnanlı hayırseverden ramazanda ücretsiz elektrik

BEYRUT (AA) - ENES KANLI - Elektrik kesintileriyle mücadele eden Lübnan'da bir jeneratör şirketi, ramazan ayı boyunca hayır için ücretsiz elektrik dağıtıyor.

Lübnan'da uzun süreli elektrik kesintileri, günlük hayatın başlıca sıkıntıları arasında yer alıyor. Başkent Beyrut'un merkezinde günde 3 saat, kırsal kesimlerde ise 12 saate varan kesintiler yaşanıyor.

Başkentte halk çareyi mahalle aralarındaki özel jeneratör şirketlerine abonelikte bulurken, jeneratörlerden dairelere uzanan karmaşık elektrik kabloları da kentin ara sokaklarında sıradan bir görüntü oluşturuyor.

Elektrik sıkıntısı, bu ramazanda Beyrut'un Dahiye bölgesindeki bir jeneratör şirketi için farklı bir 'hayır vesilesi' oldu. Şirket, ramazan ayı boyunca kullanıcılarına ücretsiz 5 amperlik elektrik sağlamaya karar verdi.

- Gıda yardımı yerine 5 amperlik elektrik

Kampanyayı gerçekleştiren jeneratör şirketinin yöneticisi Ali Bedran, ramazan ayında gıda yardımı yerine ihtiyaç duyan evlere elektrik sağlama fikrinin şirket sahibinden geldiğini açıkladı.

Bedran, kampanya çerçevesinde ramazan ayı boyunca 5 amperlik jeneratör hizmetini ücretsiz sağladıklarını, bunu aşan kullanıcılardan da 5 amperlik ücretin (yaklaşık 35 dolar) düşüldüğünü söyledi.

Bedran, "Ramazan ibadetle, muhabbetle insanların birbirine yaklaştığı bir aydır. Ailenin tüm fertlerinin kullandığı elektrik de ramazan ayında ayrı bir önem taşıyor. Özellikle sıcakta oruç tutarken klimanın ve evdeki diğer elektrikli aletlerin önemi artıyor." diye konuştu.

Kampanyanın ticari kaygılar veya reklam kampanyası amacıyla yapılmadığını vurgulayan Bedran, bu indirimin sadece konutlara uygulandığını ticari kuruluşları kapsamadığını belirtti.

Başta şüpheyle karşılanan kampanyaya daha sonra halkın yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bedran, "İnsanlara gerekli olan kabloyu da ücretsiz olarak sağlıyoruz. Ramazan ayı boyunca ücretsiz elektrik kullananlar ay sonunda hiçbir ücret ödemeden aboneliklerini iptal edebiliyorlar. İsteyenler de belediyenin belirlediği abonelik ücreti ile kullanmaya devam edebiliyor." dedi.

Yorumlar